Antena 3 CNN Politică PNL ia în calcul, pentru prima dată, renunțarea la Florin Cîțu din funcția de premier

PNL ia în calcul, pentru prima dată, renunțarea la Florin Cîțu din funcția de premier

Liberalii au luat în discuție, într-un format restrâns, pentru prima dată, posibilitatea de a renunța la Florin Cîțu din funcția de premier al României. Liberalii lasă deschisă posibilitatea să aibă un alt premier după data de 25 septembrie.

PNL ia în calcul, pentru prima dată, renunțarea la Florin Cîțu din funcția de premier
Sursa foto: Hepta
de Vasile Marcu    |    07 Sep 2021   •   11:19

Potrivit unor surse participante la discuția în format restrâns, înainte de ședința de aseară, de la ora 21:00, s-a vorbit despre mai multe variante de prim ministru.

Cel mai susținut ar fi Lucian Bode, actual ministru la MAI, care a preluat, în acest moment și Ministerul Justiției. 

Ideea principală a discuției a fost că Florin Cîțu trebuie să rămână premier până la data congresului. Cu alte cuvinte, liberalii trebuie să facă eforturi pentru ca acesta să rămână în funcție în perioada următoare, inclusiv prin amânarea citirii și votului pe moțiunea de cenzură depuse deja la sfârșitul săptămânii trecute. 

Mai mult decât atât, potrivit surselor citate, Lucian Bode este cel mai bine văzut pentru funcția de premier, în condițiile în care ar avea atât susținerea Ardealului, după Congres ar ocupa și o funcție de prim vicepreședinte al partidului, deci va fi al doilea om în partid, ar avea și susținerea celor din Moldova și  este agreat și de Palatul Cotroceni.

S-a mai discutat ca o posibilă variantă Iulian Dumitrescu, însă spuneau sursele că este un slab comunicator public, plus că nu își dorește nici să părăsească organizația Prahova, pentru că ar putea rămâne fără susținere acolo.

Totodată, s-a luat în calcul și Rareș Bogdan, însă este cel mai puțin probabil ca acesta să ajungă premier și să fie susținut, tocmai pentru că nu are sprijin atât de mare în partid, nu are susținerea celor din sudul țării și nici a Moldovei. 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu PNL
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close