Antena 3 CNN Politică Ponta: Dacă nu se întrunesc cele 235 de voturi, înseamnă că Guvernul este demis

Ponta: Dacă nu se întrunesc cele 235 de voturi, înseamnă că Guvernul este demis

Ponta: Dacă nu se întrunesc cele 235 de voturi, înseamnă că Guvernul este demis
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Sep 2011   •   14:47

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut, marţi, în plen, că Guvernul se poate considera demis dacă parlamentarii puterii nu vor reuşi să întrunească la votul privind înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene un număr de 235 de opţiuni favorabile.
   
"Dragi colegi, înţeleg că astăzi daţi un vot de încredere programului de guvernare şi întregii liste a Guvernului. Dacă nu se întrunesc cele 235 de voturi, sper să daţi această veste bună României, înseamnă că Guvernul este demis şi putem să încercăm să construim un nou guvern, care să se ocupe şi de fonduri europene şi de problemele României", a afirmat liderul social-democrat. 

Ponta a invocat în susţinerea afirmaţiilor sale faptul că în scrisoarea adresată Parlamentului de premierul Emil Boc privind solicitarea de înfiintare a noului minister şi în care Leonard Orban este nominalizat ca ministru se invocă Legea 90/2001, privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor.
   
Liderul PSD a menţionat, în acest sens, articolul 37 din acestă lege, în care se arată că prim-ministrul poate cere Parlamentului modificarea structurii guvernului prin înfiinţarea, desfiinţarea sau, după caz, comasarea unor ministere, situaţii în care se aplică prevederile articolului privind acordarea votului de încredere asupra programului de guvernare şi întregii liste a Guvernului, la învestitură, care cere să fie întrunite 235 de voturi "pentru".
   
Parlamentarii votează, marţi, propunerea de înfiinţare a Ministerului Afacerilor Europene, pentru a cărui conducere este propus consilierul prezidenţial Leonard Orban. Votul este secret cu bile. Opoziţia a anunţat că nu va participa la vot.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Guvernul PSD voturi Emil Boc demis
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close