Antena 3 CNN Politică Ponta: Guvernul îşi menţine decizia de a lua înapoi banii de la primăriile PDL

Ponta: Guvernul îşi menţine decizia de a lua înapoi banii de la primăriile PDL

Ponta: Guvernul îşi menţine decizia de a lua înapoi banii de la primăriile PDL
Sursa foto: foto: Antena3
25 Mai 2012   •   15:05

Victor Ponta a declarat că Guvernul îşi menţine decizia de a retrage banii primiţi de către primăriile PDL de la Executivul Ungureanu, deoarece jumătate dintre acestea nu înregistrează arierate şi nici nu necesită fonduri de cofinanţare a proiectelor europene.
   
El a arătat că judecătorii Curţii Constituţionale nu permit recuperarea banilor doar în cazul acelor primării cu datorii la cheltuieli curente şi de capital sau care trebuie să finanţeze proiecte UE.
   
"Văd că Avocatul Poporului a făcut sesizarea şi nu ştiu dacă este o confuzie între popor şi primarii PDL. Ar trebui să îşi asume această greşeală", a spus Ponta.

Avocatul poporului a depus o sesizare în urma căreia  Curtea Constituţională a decis că textul din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 15/2012 privind sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi acordate unităţilor administrativ-teritoriale este neconstituţional, această ordonanţă fiind prima adoptată de către Guvernul Ponta.
   
Noul Executiv a decis că primarii sunt obligaţi să returneze Guvernului, în maximum trei zile, fondurile necheltuite din alocaţiile primite la începutul lunii aprilie de la fostul Cabinet Ungureanu pentru cheltuieli curente şi cofinanţarea unor proiecte europene.
  

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Guvernul
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close