Antena 3 CNN Politică Premierul vrea să discute cu opoziţia despre acordul cu FMI şi bugetul pe 2014

Premierul vrea să discute cu opoziţia despre acordul cu FMI şi bugetul pe 2014

Premierul vrea să discute cu opoziţia despre acordul cu FMI şi bugetul pe 2014
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Aug 2013   •   16:35
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că doreşte să aibă o întâlnire cu grupurile parlamentare din opoziţie, iar luni va transmite invitaţiile, discuţiile urmând să aibă loc la Parlament la o dată stabilită de comun acord cu formaţiunile politice respective.
"Luni dimineaţă o să transmit şi către PDL, şi către UDMR, şi către PP-DD. Vreau să avem o întâlnire cu cele trei grupuri parlamentare din opoziţie pe două teme importante: acordul cu FMI şi Comisia Europeană şi bugetul pe 2014. În 2014, dacă vrem să dăm mai mulţi bani pentru proiecte locale, pentru proiecte sociale, pentru proiecte naţionale, dacă vrem să facem o autostradă, cred că e bine ca toţi cei care sunt serioşi să se pună la masă. Eu nu zic că noi avem toate soluţile, eu nu cred că toată deşteptăciunea e într-un loc, dacă există soluţii bune, chiar dacă sunt de la alţii, cu mare drag", a afirmat premierul, conform Mediafax.
Întrebat când vor avea loc aceste întâlniri, Ponta a răspuns: "Depinde şi de dânşii, eu nu pot să impun. Eu am spus doar că luni transmit invitaţiile şi stabilim împreună, că am văzut că era o problemă, că îi chem la Guvern. Nu, la Parlament, acolo e corect, acolo e toată lumea şi eu cred că după anii ăştia în care doar ne-am certat şi ne-am dezbinat trebuie să fim mai uniţi, chiar dacă avem alte păreri. Cred foarte mult că e nevoie în România oamenii să mai vorbească, nu doar să ţipe unii la alţii sau să se înjure şi putem să vorbim".
Premierul a mai fost întrebat dacă în acest mod se ajunge la un guvern de uniune naţională, el spunând: "Nu e nevoie, nu".
 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close