Antena 3 CNN Politică PSD cere sancţionarea Elenei Udrea: Solicitarea de începere a urmării penale, remisă comisiei juridice

PSD cere sancţionarea Elenei Udrea: Solicitarea de începere a urmării penale, remisă comisiei juridice

PSD cere sancţionarea Elenei Udrea: Solicitarea de începere a urmării penale, remisă comisiei juridice
Sursa foto: Elena Udrea
02 Sep 2009   •   15:25

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis miercuri ca dea curs solicitării deputaţilor PSD din Comisia de anchetă Udrea de declanşare a procedurii prealabile de urmărire penală împotriva ministrului Turismului. Cererea social-democraţilor a fost reimisă spre analiză comisiei Juridice, a declarat secretarul Camerei Sever Voinescu.
Deputaţii PSD, Aura Vasile, Nicolae Bănicoiu, Dumitru Chiriţă, Georgian Pop şi Gheorghe Negoiţă cer sancţionarea Elenei Udrea în temeiul legii răspunderii ministeriale pentru comportamentul dovedit în timpul activităţii comisiei de anchetă. Parlamentarii social-democraţii îi impută acesteia de instigarea salariaţilor ministerului de a nu se prezenta la comisie şi de sfidarea membrilor Parlamentului, prin neprezentarea sa la audieri şi că a refuzat să trimită documente comisiei de anchetă.
Voinescu a precizat că PDL nu s-a opus ca această cerere a deputaţilor PSD să-şi urmeze cursul ei firesc la Comisia Juridică.
În schimb, democrat-liberalii sunt nemulţumiţi că reprezentanţii PSD şi PNL din Biroul Permanent nu au dat dovadă de aceeaşi deschidere şi în cazul solicitării ca membrii comisiei de anchetă Udrea care apar în înregistrarea din presă să fie sancţionaţi după o analiză a celeaiaşi comisii juridice.
Biroul Permanent a decis însă ca membrii comisiilor de control SRI, SIE şi Apărare să facă o anchetă privitoare la cine şi cum a făcut înregistrările din Comisia Udrea apărute în presă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Udrea PSD comisia juridica penal cercetare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close