Antena 3 CNN Politică Discuții aprinse în coaliție! Măsurile PSD stârnesc nemulțumirea liberalilor

Discuții aprinse în coaliție! Măsurile PSD stârnesc nemulțumirea liberalilor

Social-democrații pregătesc un program schimbat radical față de cel de acum, ceea ce a stârnit nemulțumirea liberalilor. 

Discuții aprinse în coaliție! Măsurile PSD stârnesc nemulțumirea liberalilor
Sursa foto: hepta
de Vasile Marcu    |    06 Mar 2023   •   10:01

Săptămâna aceasta ar trebui să înceapă discuțiile în coaliție, astfel încât PNL și PSD să pună în acord măsurile de guvernare. 

Social democrații spun că programul lor de guvernare este deja finalizat, doar că din partea liberalilor nu au văzut nicio măsură concretă, chiar dacă premierul Nicolae Ciucă spunea că și programul liberal este aproape gata. 

Social democrații țin neapărat la reducerea taxării pe muncă. Ministrul Finanțelor spunea chiar zilele trecute că este posibil ca, până la sfârșitul acestui an, să fie introdusă o scădere a taxării pe salarizare, asta dacă economia o va permite. Dacă nu, în anul 2024, cu siguranță se va întâmpla acest lucru. 

Mai mult decât atât, social democrații își doresc introducerea taxei pentru companiile cu câștiguri de peste 100 de milioane de euro, un impozit de 1% pe cifra de afaceri. 

A treia măsură la care social democrații nu vor să renunțe este reducerea costurilor alimentelor de bază. 

Pe de altă parte, liberalii au și ei câteva măsuri pe care le-au anunțat deja. În primul rând aceștia își doresc să nu se renunțe la cota unică de impozitare. Cei din PNL își doresc și atragerea de fonduri europene. Cel puțin 10 miliarde de euro pe an, spuneau surse liberale că va fi trecut în programul de guvernare al PNL pe perioada următoare. 

Însă discuțiile abia sunt la început, pentru că, până la rotația premierilor, PSD și PNL trebuie să vină cu un singur program de guvernare. 

 

×
Subiecte în articol: PNL PSD
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close