Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: Nu s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare, ci despre opțiunea de a rămâne în viața activă

Raluca Turcan: Nu s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare, ci despre opțiunea de a rămâne în viața activă

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că nu s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare, ci despre opțiunea de a continua activitatea după vârsta de pensionare, pentru persoanele care își doresc acest lucru.

Raluca Turcan: Nu s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare, ci despre opțiunea de a rămâne în viața activă
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    25 Mai 2021   •   12:53

”În privința vârstei de pensionare nu s-a discutat creșterea. Discutăm constant despre opțiunea de a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit. Opțiune ai și acum, doar că ai nevoie de acord să rămâi mai mult la muncă, de la an la an.

Uitându-ne la cifrele pe care le avem, care arată că oamenii preferă să rămână mai mult în activitate, ne-am gândit să îi lăsăm să rămână mai mult în activitate. Astfel, este sprijinit și sistemul de contributivitate, și sistemul de pensii”, a declarat Raluca Turcan, potrivit g4media.ro.

Ministrul Muncii a afirmat că posibilitatea de prelungire a activității profesionale, după vârsta de pensionare, se aplică atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat.

Despre stagiul de cotizare, Raluca Turcan a spus că ”este absurd să vehiculezi creșterea stagiului minim de 15 ani”.

La momentul de față, stagiul minim de cotizare este de 35 de ani.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan varsta de pensionare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close