Antena 3 Politică Rareș Bogdan: Nu se pune problema ca PNL să îl schimbe pe Florin Cîțu. Probabil unii au înțeles că într-o coaliție există trei premieri și nu unul

Rareș Bogdan: Nu se pune problema ca PNL să îl schimbe pe Florin Cîțu. Probabil unii au înțeles că într-o coaliție există trei premieri și nu unul

de Mia Lungu    |    14 Apr 2021   •   17:27
Rareș Bogdan: Nu se pune problema ca PNL să îl schimbe pe Florin Cîțu. Probabil unii au înțeles că într-o coaliție există trei premieri și nu unul
Sursa foto: Hepta

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit miercuri la Antena 3 despre schimbările din scena politică declanșate de schimbarea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, care a provocat retragerea susținerii premierului Cîțu de către partidul USR.

"Trebuie să primeze interesul național al României. Noi suntem într-o situație complicată din punct de vedere al pandemiei, al sistemului de sănătate și o situație complicată geo-politic și economic. Putem exploata momentul post-pandemie sau putem să îl ratăm.", a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

"Florin Cîțu este premierul nostru, este, în 31 de ani, premierul care înțelege și știe și macro economie, și relații economice internaționale, și micro-economie. Și este exact acel premier de care România are nevoie pentru a relansa economic și pentru a juca rolul și pe fondul investițiilor venite dintre UE și geo-strategic, în această parte a lumii și Europei.

Nu se pune problema schimbării premierului. Nu a făcut altceva decât să își folosească drepturile constituționale pe care le are. Probabil unii au înțeles că într-o coaliție există trei premieri și nu unul. Cred că au greșit când au gândit acest lucru. 

Premierul este unul singur și are atribute depline în a-și schimba echipa guvernamentală atunci când un om nu mai poate să facă parte din această echipă."

Rareș Bogdan: Președintele României nu are în gând schimbarea lui Florin Cîțu

"Ultimele 72 de ore ne-au arătat două momente care au creat rumoare și tensiune. Este vorba de momentul în care premierul, cu unul dintre miniștri aflați în subordinea sa, au făcut conferință de presă în același timp. Și evenimentul nedorit de aseară, când un ordin foarte important legat de carantinarea localităților, a fost publicat fără știința premierului.

Nu se pune problema nici ca USR-PLUS să părăsească guvernarea. Am mare încredere în liderii USR și PLUS. Am mare încredere că vor reuși împreună să facă ceea ce trebuie și ceea ce așteaptă românii. Pe noi ne-au unit românii. Și dorința de a face în această țară o reforma reală.

Nu se pune problema ca PNL să îl schimbe pe Florin Cîțu.

Vă asigur că președintele României nu are în gând schimbarea lui Florin Cîțu. Este o susținere totală de care se bucură din partea președintelui României."

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan Florin Cîțu coalitie

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close