Antena 3 CNN Politică Titus Corlăţean: Condamn în termenii cei mai fermi atitudinea profund jignitoare a consilierului italian

Titus Corlăţean: Condamn în termenii cei mai fermi atitudinea profund jignitoare a consilierului italian

de G.S.    |    19 Oct 2014   •   14:26
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a condamnat, duminică, incidentul în care a fost implicat un consilier local italian, care a bătut un cetăţean român
 
"Ca ministru, român şi european, nu pot decât să condamn în termenii cei mai fermi această atitudine profund jignitoare la adresa românilor. Este profund regretabil, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un consilier local din Italia, o ţară cu care România are relaţii profunde. Astfel de atitudini intolerabile nu doar că le condamnăm, vom semnala pe canale diplomatice. Din conduita unui funcţionar local cu mintea rătăcită se poate ajunge la o atitudine ceva mai largă vizabi de comunitatea românească şi nu putem accepta aşa ceva. Nu putem accepta ca astfel de declaraţii să rămână nesancţionate."
 
Oficialul a explicat că este important pentru comunitatea românească să primească o poziţie oficială din partea autorităţilor italiene. 
 
"Comunitatea românească din Italia este cea mai mare comunitate străină din această ţară şi are un rol important în economia ţării. În mod firesc, merită respectată. Este respectată de premierul italian Renzi, dar trebuie să fie vizibilă şi comunităţii europene. Autorităţile italiene să declare public dezaprobarea faţă de un astfel de gest. Este important pentru românii din Italia să audă această reacţie din partea guvernului italian. Relaţiile dintre guverne, dintre state, este foarte bună."
 

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close