Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, contribuţie importantă la averea lui Căşuneanu

Traian Băsescu, contribuţie importantă la averea lui Căşuneanu

Traian Băsescu, contribuţie importantă la averea lui Căşuneanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Mai 2015   •   12:54

Costel Căşuneanu, partenerul de afaceri al lui Traian Băsescu şi unul dintre regii asfaltului, avea în 2013 o avere estimată la peste 130 de milioane de euro. 

 
Magnatul din Bacău deţine o firmă de asfaltări şi deszăpeziri care ani la rând a fost beneficiara contractelor pe bani publici. Printre cei care au contribuit la sporirea averii lui Căşuneanu a fost şi Traian Băsescu. În perioada în care a fost ministru al Transporturilor, fostul şef al statului i-a dat lui Căşuneanu contracte pe bandă rulantă.
 
Compania lui Costel Căşuneanu a fost beneficiară unor megacontracte încheiate cu statul în ultimii ani. Această firmă a primit bani pentru a reabilita mai multe drumuri naţionale şi a câştigat mai multe contracte pentru construcţia unor drumuri expres sau tronsoane din autostrăzi. 
 
Între contractele reprezentative realizate de Căşuneanu se numără autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti, de 42,5 kilometri. Contractul a avut o valoare de 296 milioane euro şi a fost executat de Spedition UMB, Pa&Co Internaţional, Euro Construct Trading 98.
 
Alte contracte răsunătoare au fost cele pentru construcţie Centurii Ploieşti Vest, pasajul Pipera Bucureşti şi reabilitarea pistei de aterizare-decolare a aeroportului internaţional Henri Coandă, Otopeni. 
 
În 2008, directorul regionalei rutiere Bucureşti era acuzat că i-a dat un contract de deszăpezire de câteva zeci de milioane de euro lui Costel Căşuneanu, chiar dacă acesta nu avea utilajele necesare şi procedura prevede descalificarea din start pentru acest lucru. 
 
Căşuneanu a beneficiat de sprijinul unui înalt funcţionar şi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care i-a aprobat toate contestaţiile, făcându-l câştigător chiar şi acolo unde a cerut mai mulţi bani decât concurenţii săi. 
 
De asemenea, presa a scris că pe vremea când era ministru al Transporturilor, Băsescu i-a facilitat lui Căşuneanu obţinerea de autorizaţii de transport complet scutite de taxe pe destinaţiile Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia şi Franţa. 

×
Subiecte în articol: costel casuneanu
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close