USL: Dacă Băsescu vrea binele sistemului de sănătate, să îl aducă înapoi în sistem pe Raed Arafat

de A.M.P    |    11 Ian 2012   •   19:31
USL: Dacă Băsescu vrea binele sistemului de sănătate, să îl aducă înapoi în sistem pe Raed Arafat Foto: Mediafax

Într-un comunicat USL, remis agenţiei Mediafax, liderii Opoziţiei îi sugerează preşedintelui Băsescu să facă tot ce ţine de el pentru a-l readuce în sistem pe Raed Arafat, dacă doreşte cu adevărat binele sistemului de sănătate.
   
"USL nu consideră că Traian Băsescu este sincer când spune că el nu vrea să atace SMURD sau că nu vrea interese private în sănătate. Dacă ar vrea cu adevărat binele sistemului de sănătate, ar face tot ceea ce depinde de domnia sa pentru a-l aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat, precum şi pentru a-i stimula să promoveze legea pe cei care sunt cu adevărat credibili - respectiv, profesioniştii adevăraţi din sistem", se arată în comunicatul USL.

USL menţionează că sistemul de urgenţă este, în continuare în pericol, şi este nevoie de o regândire majoră a Legii din acest punct de vedere.
   
"Această lege nu poate fi adoptată pe termen scurt, fără o revizuire serioasă şi fără o dezbatere cu cei mai credibili oameni din sistem. Cel mai bun lucru pe care Traian Băsescu l-ar putea face ar fi să nu mai vorbească atât de mult despre această lege, cel puţin nu înainte să se pronunţe specialiştii din sistem. Riscul cel mai mare ar fi ca, la adăpostul unei intenţii corecte - aceea de reformare şi eficientizare a sistemului de sănătate publică - să se distrugă ceea ce funcţionează corect în prezent şi să se producă şi mai multe probleme", se arată în încheierea comunicatului USL.
   
Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că SMURD nu a fost creat de un om, statul făcând eforturi uriaşe pentru acest sistem, şeful statului menţionând că abordarea din ultimele zile i se pare "deplasată".
   


Parteneri
x close