Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Anul viitor trebuie să regândim relaţia cu Rusia

Victor Ponta: Anul viitor trebuie să regândim relaţia cu Rusia

Victor Ponta: Anul viitor trebuie să regândim relaţia cu Rusia
de M.T.    |    09 Dec 2013   •   18:31

Anul viitor trebuie să regândim relaţia cu Rusia, a afirmat, luni, premierul Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe a Institutului Aspen România.

De asemenea, primul ministru consideră că este necesară stabilirea unor obiective de politică economică externă pe care s-a arătat disponibil să le discute cu liderii opoziţiei.

„Asumându-mi toate polemicile politice, da, cred că anul viitor trebuie să redeclanşăm, să regândim o relaţie cu Rusia. Că o să le spunem că nu mai facem scutul antirachetă? Nici vorbă! O să-l facem! Că nu sprijinim Moldova să se integreze în Uniunea Europeană? Bineînţeles că o sprijinim! Să ai o relaţie mai pragmatică, în primul rând economic, cu Rusia, în al doilea rând, sigur, politic, cred că e lucru care nu poate fi decât în beneficiul României, aşa cum sunt toate celelalte relaţii cu ţările din afara Uniunii Europene", a precizat Ponta, citat de Mediafax.

Premierul consideră că România trebuie să urmeze chiar exemplul SUA sau al statelor UE şi să îşi conceapă un rol pe plan global, astfel încât gradul său de competitivitate să crească.

Ponta s-a arătat dispus să discute un astfel de set de obiective cu lideri ai opoziţiei, printre care i-a amintit pe Cătălin Predoiu şi Mihai-Răzvan Ungureanu. 

„Cred că există capacităţi în toate zonele politice. Oricând aş avea încredere să vorbesc aceste teme, să le stabilesc şi cu domnul Predoiu, şi cu domnul Ungureanu şi cu alţi lideri de la putere sau din opoziţie, pentru că este evident că schimbarea de lideri şi de partide în ceea ce priveşte politica internă ar trebui să se facă cu păstrarea unor obiective de dezvoltare a relaţiilor noastre economice internaţionale, care, până la urmă, sunt ale tuturor. Nu cred că există diferenţe fundamentale, există doar dorinţa, uneori prea accentuată, de a folosi orice fel de temă în bătălia politcă internă", a mai spus Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta politica externa
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close