Antena 3 CNN Politică Zi importantă în Parlament: Valeriu Zgonea a fost reales şef peste deputaţi

Zi importantă în Parlament: Valeriu Zgonea a fost reales şef peste deputaţi

Zi importantă în Parlament: Valeriu Zgonea a fost reales şef peste deputaţi
de S.T.    |    20 Dec 2012   •   16:26

Camera Deputaţilor s-a reunit, joi, în şedinţa de validare a mandatelor de deputaţi, preşedintele comisiei speciale, Florin Iordache, precizând că au fost validate mandatele a 410 din cei 412 deputaţi.

UPDATE 16:20
-  Liderul PSD Valeriu Zgonea a fost ales, joi, preşedinte al Camerei Deputaţilor. Zgonea a fost singurul candidat la această funcţie. El a fost ales cu 345 de voturi "pentru" şi 38 de voturi "împotrivă", câştigând astfel, un nou mandat în fruntea acestui for legislativ.
   
Votul a fost secret, cu buletine. La şedinţă au participat 390 de deputaţi din totalul de 409.


'Preşedinţia Camerei este o mare onoare pentru orice cetăţean al României, este şi o uriaşă responsabilitate. Sunt convins că împreună, noi cei 412 parlamentari, vom reuşi să oferim acestei instituţii prestigiul de care are nevoie. Sunt convins că vom aşeza Camera Deputaţilor şi Parlamentul României pe locul înscris în Constituţie. Îmi doresc ca în această legislatură rolul Parlamentului să crească, să aducem din nou în plenul Camerei dezbateri de substanţă despre viitorul României şi avem în 2013 numeroase oportunităţi precum modificarea Constituţiei, o nouă lege electorală, reforma administrativă, bugetul de stat pentru 2013, reforma sistemului de sănătate', a declarat Zgonea, în plenul Camerei, după ce a fost ales preşedinte al forului.


Crin Antonescu a fost ales, miercuri seară, preşedinte al Senatului, cu 136 de voturi "pentru" şi 9 "împotrivă".

UPDATE: 11:28 Deputatul George Becali este susţinut de grupul parlamentar PNL pentru a deveni membru în Comisia juridică din Cameră, a declarat, joi, pentru Mediafax, liderul deputaţilor PNL, Dan Radu Ruşanu. Potrivit lui Ruşanu, Becali va avea calitatea de simplu membru al Comisiei juridice, alături de alţi deputaţi PNL.
  
De asemenea, întrebat dacă are studiile care l-ar califica pentru această poziţie, omul de afaceri a arătat că ar fi studiat timp de trei ani dreptul.
  
Deputatul PNL Gigi Becali a declarat, marţi, că a cerut grupului liberal să facă parte din Comisia juridică şi că această solicitare a lui a fost acceptată.

Becali, în prima zi la Parlament: Simt că plutesc de fericire


"Deja am vorbit cu grupul PNL şi am cerut la Comisia juridică şi mi-a spus că voi fi în Comisia juridică", a precizat atunci Becali.

UPDATE: 11:20 Conducerile celor şase grupuri parlamentare din Camera inferioară a Legislativului au fost prezentate de liderii acestora în şedinţa de plen în care deputaţii depun jurământul de credinţă.

UPDATE: 11:05: Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu a declarat că va continua să colaboreze cu Raed Arafat, el fiind cel care l-a adus în Sănătate. Mai mult, Arafat va fi numit primul adjunct al ministrului Sănătăţii.


  
UPDATE: 10:20 Florin Iordache a precizat că membrii Comisiei propun amânarea validării pentru mandatele de deputaţi în cazul lui Andrei Condurăţeanu şi al lui Petre Roman.
  
Iordache a mai spus că Daniel Geantă, ales deputat, a solicitat din motive medicale depunerea jurământului în prima şedinţă a Camerei Deputaţilor.

UPDATE: 10:15 Deputaţii au aprobat raportul Comisiei de validare a mandatelor cu 258 de voturi "pentru" şi au început procedura de depunere a jurământului, primul care a rostit jurământul de credinţă fiind Mircea Duşa.


UPDATE 10:00- Şedinţa Camerei Deputaţilor este condusă de decanul de vârstă Dinu Giurescu, care a anunţat că din 412 deputaţi 301 şi-au înregistrat prezenţa, 111 fiind absenţi.

Vor depune jurământul cei 410 deputaţi ale căror mandate au fost validate miercuri de Comisia specială a Camerei.

Potrivit preşedintelui în funcţie al Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, această procedură ar putea dura în jur de şapte - opt ore.

După ce deputaţii vor depune jurământul, va fi ales preşedintele Camerei, prin vot cu bile.

Valeriu Zgonea a declarat că tot joi va avea loc audierea noilor miniştri, iar în cursul serii va veni şi programul de guvernare.

"Estimez ca în jurul orei 23.30 să finalizăm toate audierile. Vom folosi şi sălile de la Senat, nu prea avem săli", a spus Zgonea, joi dimineaţă, la Palatul Parlamentului.


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close