Antena 3 CNN Război în Israel Anunț de ultimă oră al Armatei israeliene: "Au fost eliminați cei care au planificat atacul terorist"

Anunț de ultimă oră al Armatei israeliene: "Au fost eliminați cei care au planificat atacul terorist"

Generalul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Armatei Israeliene a făcut anunțurile referitoare la eliminările țintelor Hamas, la continuarea campaniei militare în Gaza și apelul făcut populației civile să se retragă din fața acestei operațiuni militare.

de Ştefan Petrică    |    06 Noi 2023   •   21:07

"În Gaza, luptătorii pe teren avansează conform planurilor operaționale. Luptătorii noștri, în ultimele ore, au eliminat un număr de teroriști și adâncesc presiunile asupra orașului Gaza.

Cu ajutorul serviciilor de informații, au eliminat în această noapte, comandanți și operativi Hamas. Eliminările au fost efectuate în combinație cu forțele aeriene, nu doar cele terestre.

Au fost eliminați unii dintre cei care s-au ocupat de planificarea măcelului din 7 octombrie.

Eliminarea operativilor care funcționează pe teren ai Hamas diminuează semnificativ capacitățile operaționale, bineînțeles, ale Hamas. Luptătorii din diviziile de geniști distrug tuneluri și mine amplasate.

Citește și: Radu Tudor: ”Imagine şi informaţii în premieră: ce face gruparea navală a SUA lângă Israel” 

Avem diverse metode de a distruge acele tuneluri subterane pe care le descoperim. Este vorba de tuneluri amplasate sub instituții umanitare și spitale.

Hamas se folosește de oameni ca scut uman și de acele structuri civile. Au fost găsite peste 50 de orificii de lansare de rachete în preajma instalațiilor civile.

Forțele aeriene însoțesc forțele terestre cu bombardamente în timp ce avansează în orașul Gaza.

Comandamentul centrului Israel, Forțele Speciale de comandă au eliminat un grup de teroriști.

Vom continua să acționăm pentru o contracarare a operațiunilor teroriste

Suntem în curs de asalt, de atac. Asaltul continuă ca și cele care au fost efectuate în ultimele zile. Atacăm și în partea de nord, ca răspuns la orice tentative de atac și lansare din partea de nord a Israelului, adică din partea de sud a Libanului.

Instrucțiunile comandamentului frontului domestic salvează vieți. Ar trebui urmărite în continuare. Dispersarea, timp de 10 minute între alarme, salvează viețile", a declarat Generalul Daniel Hagari.

×
Subiecte în articol: Război în Israel armata israeliana
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close