Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Massa, ameninţat cu închisoarea dacă îl ajută pe Alonso să câştige titlul în Formula 1

Massa, ameninţat cu închisoarea dacă îl ajută pe Alonso să câştige titlul în Formula 1

Massa, ameninţat cu închisoarea dacă îl ajută pe Alonso să câştige titlul în Formula 1
05 Noi 2010   •   17:57

Un procuror brazilian l-a avertizat pe pilotul Felipe Massa că poate fi arestat şi condamnat până la şase ani de închisoare dacă va respecta ordinele echipei şi îl va ajuta pe coechipierul său de la Ferrari, Fernando Alonso, să câştige titlul de campion mondial de Formula 1. Conform unei ştiri citate de Agerpres, Massa ar putea fi acuzat de fraudă în cazul în care îi va permite lui Alonso să-l depăşească sau dacă va face orice altceva care să fraudeze rezultatul cursei care va avea loc duminică, pe circuitul Interlagos.

Anunţul a fost făcut de procurorul Paulo Castilho, cunoscut pentru implicarea în cazuri legate de sportul brazilian. Omul legii a adăugat că reprezintă o infracţiune "fraudarea, prin orice mijloace, sau contribuţia la fraudarea, în orice fel, a rezultatului unui eveniment sportiv".

Brazilianul Felipe Massa a sosit în Brazilia, pentru penultimul Mare Premiu de Formula 1 al sezonului, declarând că îi va lăsa cale liberă colegului său, în cursa de duminică, aşa cum a procedat şi în luna iulie, la cursa din Germania, pentru ca spaniolul Fernando Alonso să poată acumula cât mai multe puncte în lupta pentru titlul mondial.

"Aranjamentul" dintre Massa şi Alonso a costat echipa Ferrari 100.000 de dolari, aceasta fiind valoarea amenzii dictate de către FIA, însă cei doi piloţi nu au fost sancţionaţi. Massa a fost ulterior criticat dur pentru gestul său, de către fanii sportului cu motor din Germania, precum şi de presa locală.

Felipe Massa se află astfel în postura de a repeta circul din 2007, când s-a aflat la conducerea Marelui Premiu al Braziliei, lăsându-i însă cale liberă, în final, colegului său finlandez, Kimmi Raikkonen, care a câştigat cursa şi, totodată, titlul mondial, la o diferenţă de un singur punct de ocupantul locului secund.


×
Subiecte în articol: Felipe Massa Fernando Alonso Formula 1
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close