Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Mercedes confirmă că Nico Rosberg va concura în locul lui Jenson Button în 2010

Mercedes confirmă că Nico Rosberg va concura în locul lui Jenson Button în 2010

Mercedes confirmă că Nico Rosberg va concura în locul lui Jenson Button în 2010
23 Noi 2009   •   16:39


Nico Rosberg va concura pentru noua echipă de Formula 1, Mercedes, din 2010. Pilotul de 24 de ani şi-a anunţat despărţirea de Williams în octombrie şi, fiind cetăţean german, era de aşteptat să se alăture echipei Mercedes pentru sezonul viitor. Confirmarea a venit luni din partea echipei abia formate după achiziţia de către Mercedes-Benz a 75% din acţiunile Brawn GP, echipa care a câştigat titlurile la constructori şi piloţi în 2009.

Al doilea pilot al echipei nu este încă ştiut, însă septuplul campion mondial Michael Schumacher, în vârstă de 41 de ani, rămâne în cărţi pentru o revenire în Formula 1. Există însă şi alternative pentru Schumacher, finlandezul Kimi Raikkonen părăsind Ferrari de curând, în timp ce germanul Nick Heidfeld este de asemenea fără contract şi o soluţie la îndemână.

Rosberg a petrecut patru ani concurând pentru Williams şi încă nu a câştigat nicio cursă din cele 70 la care a luat startul. Cel mai bun rezultat al fiului campionului Finlandei din 1982, Keke, a fost un loc doi în Singapore, în 2008. "Sunt foarte motivat şi abia aştept să încep testele cu noua "săgeată argintie" şi prima cursă a noului sezon, din Bahrain, pe 14 martie", a declarat Rosberg.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nico Rosberg Formula 1
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close