Antena 3 CNN Sport O chinezoaică de 14 ani a realizat o performanță uriașă la Jocurile Olimpice. 10 pe linie

O chinezoaică de 14 ani a realizat o performanță uriașă la Jocurile Olimpice. 10 pe linie

Quan Hongchan, o chinezoaică de 14 ani, a reușit să câștige aurul la proba de sărituri în apă, la 10 metri, platformă, cu două sărituri perfecte, notate cu 10 pe linie.

O chinezoaică de 14 ani a realizat o performanță uriașă la Jocurile Olimpice. 10 pe linie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Aug 2021   •   09:41

Cu două sărituri impecabile, Quan Hongchan și-a adjudecat medalia de aur în proba feminină de sărituri de la trambulina de zece metri.

Înotătoarea este a doua cea mai tânără sportivă din China care reușește această performanță, după ce compatrioata ei, Fu Mingxia, în vârstă de 13 ani, a triumfat în competiția feminină de sărituri la Olimpiada de la Barcelona, în 1992.

Presa din întreaga lume a vorbit despre performanța incredibilă reușită de Quan Hongchan, pe care au comparat-o cu Nadia Comăneci, cea care la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, reușea prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Săritoarea chineză a obținut 10 pe linie la două din cele trei sărituri în apă de la platforma de 10 metri. La o altă săritură, Hongchan Quan a luat șase note de 10 și un 9,5.

Hongchan Quan nu este singurul caz de sportivă precoce de la această ediție a competiție.

În concursul de skateboard, japoneza Hongchan Quan (va împlini 13 ani în 26 august) și britanica Sky Brown (a făcut 13 ani în 2 iulie) au câștigat medaliile de argint, respectiv de bronz la Park.

Și nu sunt singurele cazuri. La Street, campioana olimpică, Momiji Nishiya, va face 14 ani în 30 august. Iar brazilianca Rayssa Leal, clasată pe 2, are 13 ani.  

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close