Antena 3 CNN Sport De ce este bine să alergăm. Cât de importanți sunt pantofii de alergare

De ce este bine să alergăm. Cât de importanți sunt pantofii de alergare

Alergarea este una dintre cele mai simple metode prin care te poți menține în forma. Practicată în sală sau în aer liber, te ajută să ai un corp tonifiat şi o stare generală mai bună. Un pantof de alergare comod și performant face din antrenament o joacă și din efort o plăcere.

De ce este bine să alergăm. Cât de importanți sunt pantofii de alergare
Sursa foto: Nike
de Georgiana Adam    |    13 Ian 2022   •   14:00

De cele mai multe ori luăm decizia de a ne apuca de sport atunci când imaginea pe care ne-o dorim nu mai corespunde cu ceea ce vedem în oglindă.

Mens sana in corpore sano

Te-ai hotărât să faci mişcare? Grozav! Ai luat o decizie bună pentru corpul şi mintea ta. Mişcarea joacă un rol vital în formarea şi dezvolarea muşchilor corpului.

Mai mult decât atât, practicarea zilnică a sportului, in special in aer liber, susține sănătatea psihică și ajută să ai o viată activă îndelungată. Nimic mai adevărat. Aşa că, dacă vrei să te simţi plin de energie, totul se rezumă la: Multă mişcare!

Bun, dar mai e ceva! Faci mişcare, însă trebuie să o faci cu cap. Cu alte cuvinte trebuie să ai grijă la felul în care susții efortul organismului, prin achizitionarea unui echipament adecvat sportului practicat şi conditiilor de antrenament. Mai ales in timpul iernii, daca alergi afară în aer liber ai nevoie de un echipament special creat pentru vreme rece, umedă, ploaie sau ninsoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Maria Mihalache, o minune a atletismului românesc, locul 9 în proba de sprint la Campionatul Mondial de Atletism U20 şi brand ambassador Nike, notează importanţa calităţii echipamentului sportiv în practicarea sportului de performanţă:

"Echipamentul sportiv de calitate îmi asigură confortul şi siguranţa atingerii formei maxime de concurs. Antrenamentul zilnic şi echipamentul sportiv performant sunt ingredientele fără de care un sportiv nu poate atinge performanţa şi longevitatea competițională. Din postura de sportiv de performantă, Nike este brandul meu preferat", a spus Maria Mihalache ( https://www.instagram.com/p/CYR6f_8oS5x/)

Picioarele, cele mai solicitate în timpul mişcării

Cele mai solicitate sunt picioarele, aşa că, încearcă să acorzi o atenţie sporită tipului de pantofi pe care îi alegi atunci când faci mişcare. Majoritatea pantofilor de alergat par confortabili când sunt probaţi în magazine, însă adevăratul test este abia după câţiva kilometri de alergare.

Alegerea corectă a pantofului se face în funcție de sportul pe care dorești să-l practici, de suprafața de contact și de condițiile meteo.

Acum, alegerea ta este mai usoară, Nike a creat o colecţie destinată pentru vremea rece, colectia Nike Weatherised, din care fac parte si pantofii de alergare Pegasus Shield din colectia, care îţi oferă confort, aderenţă şi tracţiune, indiferent de anotimp.

Este pantoful ideal de care ai nevoie în condiții de vreme rece si umedă. Designul hidrofug ajută să îţi mențină piciorul uscat în cele mai neprielnice conditii meteo, astfel încât să nu renunți la programul zilnic de alergare sau antrenament în aer liber. Tracțiunea puternică vine din aderența sporită a tălpii, inspirată din tehnologia anvelopelor auto pentru anotimpul rece.

Ce rol joacă pantofii de alergat pentru un antrenament cu rezultate rapide. Ce calităţi ar trebui să aibă

Gândim diferit şi suntem diferiţi. La fel şi picioarele noastre, iar încălţămintea pe care o purtăm trebuie să fie una corect aleasă. Ca să ai rezultatele scontate și să nu renunți înainte de atingerea lor, alergarea trebuie să fie plăcută şi eficienta, în condiții de maximă siguranță si confort pentru picior.

Dacă pantofii de alergare încep să-ţi creeze discomfort sau chiar durere şi îţi întrerup antrenamentele în mod repetat, rezultatele vor întârzia să apară, lucru pe care nu ţi-l doreşti. Aşadar, iată câteva calităţi pe care ar trebui să le aibe o pereche de pantofi de alergare performanți:

1. Tracțiune ridicată, mai ales pe vreme umedă

Tracţiunea ridicată pe vreme umedă se numără printre principalele calităţi pe care trebuie să le cauţi la perechea ta de pantofi de alergare. Trebuie să iei în calcul că alergi de multe ori în locuri cu suprafete dure și alunecoase, în conditii meteo diverse.

Pantofii de alergare Air Zoom Pegasus 38 Shield au o talpă exterioară Storm-Tread, care oferă tracțiune ridicată pe vreme ploioasă sau ninsoare. Are texturi inspirate de anvelopele de iarnă. Microcanelurile aderă la drum, în timp ce formele multidirecționale ajută la scurgerea apei de pe talpă pentru a facilita contactul perfect cu pavajul și a împiedica alunecarea.

2. Acoperire ușoară

Indiferent de anotimp ai nevoie de o ventilaţie bună, iar pantofii de alergat de la Nike îţi oferă asta. Suprafața superioară a pantofului, din textil de înalta performanță, este usoară, lejeră, rezistentă la intemperii, respirabilă, asigură o bună ventilație, pentru un nivel echilibrat al transpirației, ajutând la menținerea piciorului uscat. Stratul superior are un finisaj DWR (durabil, hidrofug) pentru a nu reţine apa. Aşa că nu rişti ca apa să pătrundă în interior şi să îţi creeze disconfort. 

3. Amortizarea şocurilor

Pantofii de alergare aleşi corespunzători îţi vor oferi confort, stabilitatea şi siguranţă. Amortizarea şocurilor este extrem de importantă, întrucât vorbim despre corectarea modului în care talpa aterizează pe sol. O pereche de pantofi de calitate te va ajuta să-ţi corectezi aterizarea, în cazul în care piciorul tău se roteşte spre interior sau exterior.

Pantofii de alergare AIR ZOOM PEGASUS 38 SHIELD, prin tehnologia Air ZOOM, oferă un sistem care amortizează impactul piciorului la sol, datorită păstrării formei pernelor de amortizare și în plus asigură și o stabilitate excelentă.

Pantofii de alergare pentru bărbați și femei, din colecția Nike Weatherised, pot fi achiziționați din rețeaua magazinelor Nike din: Mega Mall Bucuresti, AFI Cotroceni Bucuresti, AFI Brasov, Iulius Town Timisoara și Iulius Mall Cluj.

În colecția Nike Weatherized pentru anotimpul rece, puteți regăsi și articole de îmbrăcăminte special create pentru vreme umedă, ploioasă sau chiar ninsoare, echipamente pentru antrenament tip fitness si modele cool de purtat in timpul liber, versatile, care pot fi adaptate ușor oricărui outfit.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close