Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Triumf total pentru FC Porto: A devenit campioană chiar pe terenul Benficăi

Triumf total pentru FC Porto: A devenit campioană chiar pe terenul Benficăi

Triumf total pentru FC Porto: A devenit campioană chiar pe terenul Benficăi
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Apr 2011   •   11:01

FC Porto a devenit campioana Portugaliei pentru a 25-a oară, după ce a reuşit să câştige cu 2-1 clasicul acestei ţări cu Benfica chiar la Lisabona. Astfel, cu cinci etape înainte de finalul sezonului, echipa antrenată de fostul secund al lui Jose Mourinho, Andre Villas Boas, are un avans de 16 puncte în clasament faţă de marea sa rivală.

Scorul final din O Clasico a fost stabilit în prima jumătate de oră. Guarin a deschis scorul, după o greşeală imensă a portarului Roberto. Benfica a egalat dintr-un penalty obţinut de Jara şi transformat de Saviola, pentru ca Porto să revină în avantaj tot dintr-o lovitură de pedepasă, executată de brazilianul Hulk. Până la final, ambele echipe au ratat pe rând ocazii uriaşe, gazdele având chiar şi o bară în prelungiri.

FC Porto este neînvinsă în campionat, unde are 23 de victorii şi două remize, şi ar putea deveni prima echipă care să încheie sezonul fără eşec de la Benfica în 1972/73. De asemenea, echipa lui Villas Boas este calificată în sferturile de finală ale Europa League, acolo unde întâlneşte pe Spartak Moscova.

Am arătat cine joacă cel mai bun fotbal. Acest lucru a fost ignorat în mod constant, iar asta ne-a ajutat. Meritul pentru câştigarea titlului este al jucătorilor”, a declarat tehnicianul lui Porto la final. Villas Boas, 33 de ani, se află la primul trofeu din cariera de antrenor principal.

 

×
Subiecte în articol: FC Porto Benfica Lisabona derby
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close