Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România va juca pe 10 august un amical împotriva celei mai slabe naţionale din lume

România va juca pe 10 august un amical împotriva celei mai slabe naţionale din lume

România va juca pe 10 august un amical împotriva celei mai slabe naţionale din lume
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    03 Aug 2011   •   14:35

După ce amicalul cu Argentina a fost anulat, iar perfectarea unui meci cu Uzbekistanul nu s-a concretizat, FRF a găsit un adversar pentru naţionala României pentru data de 10 august. Tricolorii vor întâlni San Marino, echipă situată pe ultimul loc în clasamentul FIFA, partida urmând să aibă loc în deplasare.

„Echipa noastră naţională va disputa miercuri, 10 august a.c., un joc amical împotriva reprezentativei similare a statului San Marino. Meciul va începe la ora 20:30 (21:30 – ora României) şi va avea loc în San Marino”, se arată într-un comunicat oficial al federaţiei.

În istoria sa, naţionala din San Marino a câştigat un singur meci, şi acela amical, în 2004, 1-0 cu Liechenstein. În 105 partide disputate până în prezent, sanmarinezii au marcat doar 17 goluri şi au primit 340. Antrenor este Giampaolo Mazza, în funcţie din 1998 şi care, în timpul liber, este profesor de educaţie fizică.

Vedetele echipei sunt doi jucători care evoluează în Italia. Atacantul Andy Selva (35 de ani) joacă la Verona, promovată în Serie B la finalul sezonului trecut, şi este golgheterul naţionalei cu 8 goluri marcate. Celălalt nume important este cel al portarului Aldo Simoncini, coechipier cu Adrian Mutu la Cesena.

România şi San Marino s-au mai întâlnit până în prezent de două ori, în preliminariile Campionatului European din 1992, atunci când tricolorii s-au impus cu 3-1 în deplasare şi cu 6-0 pe teren propriu.

×
Subiecte în articol: România echipa nationala meci amical
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close