Antena 3 CNN Sport Ivan Patzaichin, în locul lui Alin Petrache la şefia COSR. Ce spune marele sportiv

Ivan Patzaichin, în locul lui Alin Petrache la şefia COSR. Ce spune marele sportiv

Ivan Patzaichin, în locul lui Alin Petrache la şefia COSR. Ce spune marele sportiv
Sursa foto: sursa: Facebook
15 Aug 2016   •   18:29

Fostul multiplu campion olimpic Ivan Patzaichin a declarat luni, la Galaţi, unde a deschis a patra ediţie a campaniei ,,Descoperă Rowmania - România naturală văzută din barcă", că nu este interesat de candidatura la funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), transmite Agerpres.

Întrebat dacă va candida la funcţia de preşedinte al COSR, în condiţiile în care performanţele sportive şi manageriale l-ar recomanda, Patzaichin a răspuns: ,,Vă spun sigur nu, pentru că nu mă interesează funcţiile, pentru că ceea ce fac eu acum este mult mai important şi asta mă bucură mai mult, să fiu mai implicat în ceea ce ştiu. Într-un birou poate să stea oricine".

Întrebat dacă Alin Petrache a făcut bine anunţând că îşi va depune mandatul, Patzaichin a răspuns: ,,E foarte OK. Ar trebui multă lume să-i urmeze exemplul şi nu numai în sport, să fie un exemplu pentru toată lumea".

Despre performanţa fetelor de la canotaj 8+1 la JO 2016, Patzaichin a spus că s-a bucurat foarte mult, iar cu mai multă atenţie medalia (de bronz) putea să fie chiar mai strălucitoare. Fostul mare campion a refuzat să comenteze situaţia actuală din kaiac-canoe, după excluderea loturilor de la Jocurile Olimpice pentru dopaj.

Patzaichin a participat la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară, unde a cucerit patru medalii de aur şi trei de argint. A câştigat nouă medalii de aur, patru medalii de argint şi nouă medalii de bronz la 11 ediţii ale Campionatelor Mondiale.

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a anunţat că îşi va depune mandatul după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, potrivit site-ului oficial al organizaţiei.

''În calitate de preşedinte al COSR, voi face ceea ce am anunţat încă de la începutul anului, îmi voi depune mandatul Adunării Generale pentru ca analiza activităţii să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic. Acelaşi lu

 

×
Subiecte în articol: Ivan Patzaichin
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close