Antena 3 CNN Sport Aur și argint pentru România la Jocurile Olimpice! Bodnar şi Radiş, nou record olimpic la dublu vâsle feminin

Aur și argint pentru România la Jocurile Olimpice! Bodnar şi Radiş, nou record olimpic la dublu vâsle feminin

Medalie de aur pentru România, la jocurile olimpice de la Tokyo. Canotoarele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat proba de dublu la vâsle feminin, pe distanța de 2.000 de metri.

Aur și argint pentru România la Jocurile Olimpice! Bodnar şi Radiş, nou record olimpic la dublu vâsle feminin
Sursa foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman
de Laura Dinu    |    28 Iul 2021   •   08:27

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au reuşit o cursă extraordinară şi au câştigat aurul olimpic cu mai mult de două secunde diferenţă faţă de locul 2, stabilind un nou record olimpic.

Cele două au câștigat medaliile de aur după o cursă solitară, în care au fost cronometrate cu timpul de 6:41.03.

Româncele au făcut o demonstrație de forță, câștigătoarea medaliilor de aur fiind incontestabilă, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar având aproape 4 secunde în față, după 1.000 de metri.

După performanța lor extraordinară, băieții au cucerit şi ei argintul. Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari au încheiat cursa din finală în 5 minute şi 43 de secunde.

Iar dacă tragem linie, sportivii români au câștigat, până acum, 3 medalii: una de aur şi două de argint. Una dintre medaliile de argint a fost câștigata de Ana Maria Brânză, la sabie.

De asemenea, înotătorul David Popovici s-a calificat miercuri în finala probei de 100 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Popovici a încheiat pe locul patru prima semifinală, cu timpul de 47.72, prima poziție revenindu-i americanului Caeleb Dressel, cu 47.23.

×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice de la Tokyo
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close