Antena 3 CNN Sport Neymar, acuzat de o fostă angajată, mamă a patru copii, că a exploatat-o și că nu a plătit-o pentru munca depusă

Neymar, acuzat de o fostă angajată, mamă a patru copii, că a exploatat-o și că nu a plătit-o pentru munca depusă

Neymar, fostul atacant al PSG, are probleme cu femeia care i-a întreținut casa. Mamă a patru copii, aceasta a mers la tribunal pentru a reclama că jucătorul lui Al-Hilal a exploatat-o și nu a plătit-o în perioada ianuarie 2021 - octombrie 2022. Acum îi cere daune de 368.000 de euro.

Neymar, acuzat de o fostă angajată, mamă a patru copii, că a exploatat-o și că nu a plătit-o pentru munca depusă
Sursa foto: HEPTA / Abaca Press / Balkis Press / ABACA
de Roxana Mihăiescu    |    16 Noi 2023   •   11:20

Femeia, în vârstă de 35 de ani, angajată casnică, îl acuză pe fotbalist de angajare la negru, serviciile fiind prestate şapte zile pe săptămână, fără pauză. Ba mai mult, femeia susține că a fost pusă să muncească și cu două săptămâni înainte să nască.

”Menajera de 35 de ani s-a plâns că a fost pusă să muncească, gravidă fiind, până aproape de pragul nașterii celui de-al patrulea copil! Și s-a revoltat pentru că a fost obligată să-i asigure curățenia și starea de bine a logodnicei sale (inclusiv ca esteticiană), adunând pe săptămână 20 de ore de muncă suplimentară față de baremul prevăzut de lege pentru o menajeră", a detaliat Le Parisien.

Femeia s-a folosit de documente pentru a-și proba acuzațiile și susține că a fost plătită în numerar, iar mai apoi nu și-a mai primit banii deloc.

Citește și: Neymar aproape îl ajunge pe Pelé în topul marcatorilor pentru naționala Braziliei 

Jucătorul a fost citat să se prezinte la tribunalul pentru litigii de muncă din Saint-Germain-en-Laye.

Neymar a profitat de situaţia precară a clientei noastre pentru a-i impune condiţii de muncă nedemne, încălcând cele mai elementare reguli ale dreptului muncii”, au declarat avocaţii reclamantei, Caroline Toby şi Vincent Champetier, pentru Le Parisien.

Avocații au spus că nu au primit niciun răspuns până în prezent din partea jucătorului, deși a primit o înștiințare. 

Fosta angajată și-a notat orele de lucru într-un carnețel și, ulterior, și-a dat seama că a muncit mai multe ore decât era normal. 

Acum, femeia cere despăgubiri în valoare de 368.000 de euro din cauza unui "regim de muncă infernal", "neplata orelor suplimentare" şi "lipsa concediilor plătite sau a asigurărilor medicale".

×
Subiecte în articol: Neymar scandal fosta angajata
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close