Antena 3 CNN International News Neymar aproape îl ajunge pe Pelé în topul marcatorilor pentru naționala Braziliei

Neymar aproape îl ajunge pe Pelé în topul marcatorilor pentru naționala Braziliei

Neymar a înscris cel de-al 68-lea gol al său pentru naționala Braziliei, în victoria cu 4-0 din meciul cu Peru, în cadrul competiției Copa América.

Neymar aproape îl ajunge pe Pelé în topul marcatorilor pentru naționala Braziliei
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    18 Iun 2021   •   14:38

Jucătorul lui Paris Saint-Germain a ajuns pe locul doi în topul marcatorilor all-time, din istoria naționalei Braziliei. Acesta este foarte aproape să intre în istorie și să ajungă la recordul lui Pelé de 77 de goluri.

Până în acest moment, pe locul doi se afla Ronaldo Luis Nazario de Lima, fosta legendă a celor de la Real Madrid, pentru care a înscris 83 de goluri în 127 de partide, între 2002 și 2007.

"Este evident o mare onoare pentru mine să fac parte din istoria Braziliei", a spus Neymar, în lacrimi. „Pentru a fi complet sincer, visul meu a fost întotdeauna să joc pentru Brazilia, să port acest tricou. Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge la aceste numere", a continuat acesta.

"Este foarte emoțional pentru mine, deoarece am trecut prin multe greutăți în ultimii doi ani, prin lucruri dificile și complicate. Aceste cifre nu sunt nimic în comparație cu fericirea pe care o am atunci când joc pentru Brazilia", a adăugat el.

Pelé și-a arătat susținerea pentru Neymar

"De fiecare dată când îl văd pe acest băiat, el zâmbește. Este imposibil să nu zâmbesc înapoi. Este contagios. Eu, la fel ca toți brazilienii, sunt întotdeauna fericit când îl văd jucând fotbal. Astăzi, a făcut un nou pas către atingerea palmaresului meu de goluri pentru Seleção ", a scris a scris Pelé pe contul său de Instagram.

"Și o să îl susțin până când ajunge acolo, cu aceeași bucurie pe care am avut-o de când l-am văzut jucând pentru prima dată", a adăugat Pelé.

View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)

Relația de prietenie dintre cele două legende ale fotbalului brazilian este veche. 

Cel mai recent comentariu al lui Pelé, legat de Neymar, a fost zilel trecute, când acesta a explicat care sunt lucrurile pe care trebuie săle schimbe co-naționalul său mai tânăr, pentru a-și remedia imaginea șifonată din ultimii ani.

"Am spus mereu că Neymar va deveni un jucător grozav. Dar ce s-a întâmplat în ultimii ani? El a început să-și dorească să se afișeze într-un alt mod- nu marcând goluri, ci făcând gesturi, simulând, complicând viața arbitrilor. De aceea imaginea sa a devenit negativă." a spus acesta, într-o emisiune sporivă 

"În ciuda acestor lucruri, el rămâne unul dintre cei mai buni jucători din lume. Un tată nu critică; un tată își educă fiul. Când vă spun că este copilul nostru, este pentru că este considerat un copil al lui Santos (n.r. clubul de fotbal unde au jucat atât Pelé, cât și Neymar)", a declarat Pelé, câștigător de trei ori al Cupei Mondiale cu naționala Braziliei.

×
Subiecte în articol: Neymar nationala Braziliei
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close