Antena 3 CNN Sport O legendă a ciclismului, Raymond Poulidor, a încetat din viață. VIDEO

O legendă a ciclismului, Raymond Poulidor, a încetat din viață. VIDEO

O legendă a ciclismului, Raymond Poulidor, a încetat din viață. VIDEO
13 Noi 2019   •   14:07

Fostul ciclist francez Raymond Poulidor, câştigător al Turului Spaniei în 1964, a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 83 de ani, informează cotidianul L'Equipe.

Una dintre figurile populare ale sportului francez, Raymond Poulidor a avut o carieră profesionistă de 18 ani, marcată de marea rivalitate cu Jacques Anquetil şi Eddy Merckx, două mari nume ale ciclismului mondial. El a fost supranumit "Eternul secund" pentru că nu a reuşit să câştige niciodată Turul Franţei, cursă în care s-a clasat de trei ori pe locul secund (1964, 1965, 1974).

Poulidor a obţinut, însă, şapte victorii de etapă în Marea Buclă, iar în palmaresul său mai figurează victorii în cursele Milano-San Remo (1961), Săgeata Valonă (1963), Paris-Nisa (1972 şi 1973) şi Dauphine Libere (1966 şi 1969).

De menţionat că Raymond Poulidor a fost primul ciclist supus unui test antidoping în Turul Franţei, în 1966, anul în care aceste controale au fost introduse în cursa din Hexagon.

Mercks: Un mare campion, un mare prieten

Belgianul Eddie Mercks, cvintuplu câştigător al Turului Franţei, i-a adus un omagiu legendarului ciclist francez Raymond Poulidor, care a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 83 ani.

"Raymond a fost un mare campion, un mare om, un mare prieten. Chiar dacă eram concurenţi, cred că a existat mereu o mare prietenie între noi. Este cu adevărat o mare pierdere pentru ciclism. Era foarte iubit de către francezi", a declarat Mercks pentru postul RTL.

"Publicul larg s-a rezumat doar la prestaţiile sale din Turul Franţei, la faptul că nu a îmbrăcat niciodată tricoul galben, însă Raymond a câştigat curse clasice, Paris-Nisa, Săgeata Valonă, a câştigat Turul Spaniei... Era mai mult decât 'eternul secund'. A fost cu adevărat un supercampion", a adăugat belgianul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ciclism
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close