Antena 3 CNN Sport Off Sport George Copos îi invită pe suporterii Rapid să devină proprietarii clubului

George Copos îi invită pe suporterii Rapid să devină proprietarii clubului

George Copos îi invită pe suporterii Rapid să devină proprietarii clubului
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mai 2013   •   15:47
Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Cops, îi invită pe suporteri, printr-un comunicat remis agenţiei Mediafax, să desemneze structura prin care să devină proprietarii clubului giuleştean.
"Am luat decizia de a renunţa la toate participaţiile mele în SC FC Rapid SA. Drept urmare anunţ public că cesionez gratuit toate cele 5.500.000 acţiuni către rapidişti, inclusiv investiţiile făcute în Baza Pro Rapid, mărcile înregistrate, brandurile, siglele, palmaresul, culorile deţinute de Rapid etc. Îi invit aşadar să pe suporteri îşi desemneze structura care să preia de la noi participaţiile în Rapid - fie ea Liga Suporterilor, fie o altă structură", se arată în comunicatul semnat de George Copos.
Vineri, la sosirea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, George Copos a fost întâmpinat de un grup de aproximativ 50 de fani rapidişti care au cerut condamnarea sa la închisoare în cadrul Dosarului Transferurilor. 
Acţionarul majoritar al FC Rapid le-a transmis atunci suporterilor care protestau că le va dona acţiunile pe care le deţine la gruparea giuleşteană, precizând că înţelege suferinţa prin care trec fanii. 
Tribunalul Bucureşti a decis, tot vineri, ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.
Instanţa de fond şi mai apoi Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au respins dosarul FC Rapid, club aflat în insolvenţă, privind acordarea licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I. Motivul a fost legat de neconfirmarea planului de reorganizarea de către tribunal până la data analizei cererii de acordare a licenţei.
Conform regulamentului, după data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă la instanţele de pe plan naţional pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care trebuie să se pronunţe până în 31 mai, când se încheie procedura de licenţiere.
Copos afirmase, luni, agenţiei MEDIAFAX, că FC Rapid va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia de neacordare a licenţei. În urma amânării confirmării planului de reorganziare, este posibil ca gruparea giuleştană să nu mai adreseze TAS în problema licenţei, ţinând cont că instanţa de la Lausanne ar fi trebuit să analizez plângerea rapidiştilor până la data limită de 31 mai.
SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.
La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
 
La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.
 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close