Antena 3 CNN Sport Tenis Andy Murray l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la US Open şi a cucerit primul titlu de Grand Slam al carierei

Andy Murray l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la US Open şi a cucerit primul titlu de Grand Slam al carierei

Andy Murray l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la US Open şi a cucerit primul titlu de Grand Slam al carierei
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    11 Sep 2012   •   11:11

Aşteptarea a luat sfârşit. După 76 de ani şi 287 de turnee, Marea Britanie are în sfârşit un alt campion într-un Grand Slam.

Andy Murray l-a învins pe sârbul Novak Djokovic în finala de la US Open, cucerind astfel primul titlu de Grand Slam al carierei şi devenind primul britanic de la Fred Perry în 1936 care câştigă un astfel de turneu.

Scoţianul de 25 de ani s-a impus cu 7-6, 7-5, 2-6, 3-6, 6-2, după 4 ore şi 54 de minute de joc, ceea ce reprezintă un record egalat pentru cea mai lungă finală de la New York în era open.

Ca o ironie, recordul fusese stabilit într-un meci în care a jucat Ivan Lendl, actualul antrenor al lui Murray, acesta fiind învins de Mats Wilander, în 1988.

De asemenea, Murray a devenit primul jucător din istorie care câştigă în acelaşi an titlul olimpic şi trofeul de la US Open.

„Au fost nişte condiţii cu adevărat înşelătoare. Mi-a fost foarte greu după setul trei şi după setul patru. Novak este un adevărat luptător, dar am reuşit să trec peste. Vreau să-i mulţumesc lui Ivan, dar şi întregii echipe, care a fost alături de mine încă de la început”, a declarat emoţionat Murray, care a fost urmărit din tribune de mama sa, Judy, dar şi de compatrioţii Sean Connery şi Alex Ferguson.

„Vreau să-l felicit pe Andy pentru prima lui victorie într-un Grand Slam, o merită cu prisosinţă. Am dat totul şi am încercat să joc cel mai bun tenis al meu. A fost un meci extraordinar”, a spus Djokovic, campionul de anul trecut.

În urma acestui succes, pentru care Murray va primi 1,9 milioane de dolari, jucătorul britanic l-a depăşit pe spaniolul Rafael Nadal şi a urcat pe locul 3 în ierarhia ATP, condusă în continuare de elveţianul Roger Federer.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close