Antena 3 CNN Sport Tenis Victorii şoc pentru Andy Murray şi Amelie Mauresmo, la Rotterdam, respectiv Paris

Victorii şoc pentru Andy Murray şi Amelie Mauresmo, la Rotterdam, respectiv Paris

Victorii şoc pentru Andy Murray şi Amelie Mauresmo, la Rotterdam, respectiv Paris
16 Feb 2009   •   16:24

Britanicul Andy Murray l-a învins pe numărul unu mondial, Rafael Nadal, cu 6-3, 4-6, 6-0 într-o finală dezamăgitoare la turneul mondial de sală din Rotterdam, unde accidentările au fost la ordinea zilei. Murray a fost mai puţin afectat de problemele la gleznă decât a fost Nadal de accidentarea de la genunchiul piciorului drept, spaniolul cerând de trei ori time-out medical în setul secund.
Ambii jucători au cedat apoi serviciul, de patru ori la rând, iar Nadal a câştigat setul, deşi nu a putut să servească cu putere. Murray, numărul patru mondial, a ştiut că trebuie să joace la cel mai înalt nivel ca să treacă de spaniol, dar niciunul din cei doi jucători nu s-a ridicat la aşteptările publicului, obişnuit cu prestaţiile din rundele precedente.
Murray s-a impus categoric în ultimul set şi a devenit primul britanic învingător la Rotterdam. Tim Henman a pierdut aici trei finale, în 1999, 2000 şi 2002.
Victorie după doi ani pentru Mauresmo
Tot surprinzătoare a fost şi victoria Ameliei Mauresmo, în faţa propriilor fani, la Open-ul de la Paris. Franţuzoaica, în vârstă de 29 de ani, a învins-o pe campioana olimpică Elena Dementieva, din Rusia, cu 7-6 (9-7), 2-6, 6-4, în două ore şi 38 de minute. Acesta este al treilea titlu cucerit de Mauresmo la Paris şi primul cucerit în orice turneu după victoria de acum doi ani de la Antwerp. Fosta jucătoare numărul unu în lume, campioană la Wimbledon şi Australian Open, a căzut pe locul 24 în clasamentul mondial după o perioadă nu tocmai bună.
De partea cealaltă, Dementieva, în vârstă de 27 de ani, a pierdut abia pentru a doua oară în 2009, după ce a câştigat turneele din Auckland şi Sidney, înainte să piardă semifinala de la Australian Open în faţa eventualei campioane, Serena Williams. Americanca s-a retras din turneul de la Paris înainte de semifinala cu Dementieva, cu probleme la genunchi, înainte ca Mauresmo să o învingă pe Jelena Jankovic în cealaltă semifinală.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Andy Murray
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close