Antena 3 CNN Timp liber Film A murit Norman Wisdom, unul din cei mai mari comici britanici

A murit Norman Wisdom, unul din cei mai mari comici britanici

A murit Norman Wisdom, unul din cei mai mari comici britanici
Sursa foto: Foto: sirnormanwisdom.co.uk
05 Oct 2010   •   14:58

Norman Wisdom, unul cel mai poplar comic britanic după Charlie Chaplin, a murit, luni, la vârsta de 95 de ani, informează Telegraph.co.uk.

Veterenaul actor, născut pe data de 4 Februarie 1915, a jucat pe scene britanice până în jurul vârstei de 85 de ani, când a suferit o serie de atacuri de cord şi pierderi de memorie.

Wisdom a devenit extrem de cunoscut în toată lumea, pentru umorul său, despre care artistul afirmă modets că "este pentru oameni de la 3 la 93 de ani". Însuşi legendarul Charlie Chaplin i-a mărturisit o dată comicului că "Tu vei călca pe urmele mele".

Norman s-a născut în Londra la începutul anului 1915 şi a debutat în carieră jucând rolul unui figurant într-o reclamă la ceaiurile Lipton. Ulterior, s-a înscris în armată, unde a cântat alături de o trupă de adolescenţi în diferite baruri, fiind apoi trimis în India, unde a învăţat să cânte la 11 instrumente.

Actorul a murit în azilul de bătrâni din Insula Bărbaţilor, Regatul Unit al Marii Britanii, alături de iubiţii săi copii Nick şi Jacqui. Printre operele sale se numără: "Date with a Dream / Întâlnire cu un vis (1948)", "As Long as They're Happy / Cât timp ei sunt mulţumiţi (1955)", "Man of the Moment / Omul momentului (1955)", "Just My Luck / Doar norocul meu (1957)".

Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close