Antena 3 CNN Timp liber Film Documentarul despre moartea prinţesei Diana a stârnit numeroase controverse

Documentarul despre moartea prinţesei Diana a stârnit numeroase controverse

Documentarul despre moartea prinţesei Diana a stârnit numeroase controverse
17 Mai 2011   •   21:34

Documentarul „Crimă pe nedrept”, despre moartea prinţesei Diana, a strârnit multe controverse după ce a rulat, pentru prima dată, la Festivalul de Film de la Cannes. Conform publicaţiei Huffingtonpost, în urma vizionării producţiei de către presă şi cumpărători, reiese că familia regală din Marea Britanie este un grup rasist de „gangsteri cu coroniţe” şi Prinţul Phillip este un psihopat afemeiat. În film apare şi o poză şocantă făcută de un paparazzi imediat după accident cu Prinţesa Diana.

Vechea speculaţie cum că acest accident ar fi fost pus la cale şi apoi acoperit de Casa Regală, dar şi de presa britanică, se adevereşte în film, motiv pentru care criticii şi presa nu au apreciat pelicula. Şi faptul că Diana a ştiut de acest complot împotriva sa, cu trei ani înainte de accidentul mortal, este încă un zvon pe care producţia îl confirmă.

Filmul vine ca un „antidot” la „Discursul regelui” (cu Colin Firth, câştigătorul Oscarului din 2011 pentru Cel mai bun film) şi descrie familia regală ca fiind relicvele feudale ce prezidează o reţea de acoliţi oficiali, pe cheltuiala contribuabililor, mai completează publicaţia online „The Huffington Post”. Cu toate acestea, regizorul Keith Allen, spune că acest documentar „nu este un atac asupra monarhiei”.

Pelicula, regizată de Keith Allen, a fost susţinută financiar de tatăl miliardarului Dody Al Fayed, acesta din urmă era iubitul prinţesei de Wales la acel moment şi a murit în accidentul rutier în care şi Prinţesa Diana şi-a pierdut viaţa.

×
Subiecte în articol: printesa Diana
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close