Antena 3 CNN Timp liber Film Cunoscutul actor francez Jean-Paul Belmondo a încetat din viață

Cunoscutul actor francez Jean-Paul Belmondo a încetat din viață

Cinematografia franceză este în doliu. Astăzi a murit legendarul actor Jean-Paul Belmondo, la vârsta de 88 de ani.

Cunoscutul actor francez Jean-Paul Belmondo a încetat din viață
Sursa foto: Facebook/Loopsider
de Alexandra Ionescu    |    06 Sep 2021   •   17:41

Mereu îndrăgit de femei, el a rămas unul dintre cei mai iubiţi actori francezi din toate timpurile, aflându-se, an de an, şi în topul celor mai importante personalităţi din istoria Franţei.

Cel alintat „Bebel”, cu chipul brăzdat de riduri şi tot timpul bronzat, însă cu sănătatea serios şubrezită, a continuat să rămână un tip glumeţ şi pus mereu pe şotii.

Născut la Paris, pe 9 aprilie 1933, Jean-Paul Belmondo provine dintr-o familie de artiști și a fost cunoscut pentru rolurile din filmele „Breathless” (1960) si „That Man from Rio” (1964).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Jean-Paul Belmondo a practicat boxul, ca amator în 1949, când s-a îmbolnăvit de tuberculoză, la vârsta de 16 ani, și a urmat cursurile școlii lui Raymond Girard.

Fiul renumitului sculptor francez Paul Belmondo, a studiat la Conservatorul National de Arta Dramatică, debutând pe scenă în anul 1953, în două piese: „Médée” de Jean Anouilh și “Zamore” de Georges Neveux,  la Théâtre de l’Atelier, situat în centrul faimosului cartier Montmartre din Paris.

După  câteva roluri lipsite de anvergură, în anul 1960, obţine primul său rol major, în pelicula “Cu sufletul la gură/A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard, în care a jucat alături de Jean Seberg, rol care avea să-l aducă în atenţia publicului francez, consacrându-l ca star absolut şi una  dintre figurile-cheie  ale  mişcării  „French  New  Wave” din acei ani.

În 1973, a devenit cel mai bine plătit actor francez, căștigând un onorariu de 600.000 de dolari pentru o producție, depășindu-l și pe celebrul actor Alain Delon.

Le-a avut, ca partenere de platou, pe unele dintre cele mai frumoase actriţe din lume: Sophia Loren, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Françoise Dorléac, Annie Girardot, Vanessa Paradis, Fanny Ardant, Sophie Marceau, Mia Farrow, Raquel Welch, Brigitte Bardot, Jeanne Moreau, Ursula Andress ori Laura Antonelli.

Ultimele două au devenit partenere de viaţă ale marelui actor, prima în perioada 1965–1972, iar cealaltă între anii 1972 – 1980.

×
Subiecte în articol: deces actor Franta cinema doliu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close