Antena 3 CNN Timp liber Film Oana Pellea, anunț emoționant: "Casa memorială Amza Pellea din Băilești a fost închisă. Îmi cer eu scuze de neglijența, nepăsarea sau reaua voință locale"

Oana Pellea, anunț emoționant: "Casa memorială Amza Pellea din Băilești a fost închisă. Îmi cer eu scuze de neglijența, nepăsarea sau reaua voință locale"

Actrița Oana Pellea, fiica marelui actor Amza Pelea, a anunțat astăzi închiderea casei memoriale din Băilești, județul Dolj, locul unde tatăl ei s-a născut. Se pare că, din cauza nepăsarii autorităților, așezământul a ajuns într-o stare avansată de degradare.

Oana Pellea, anunț emoționant: "Casa memorială Amza Pellea din Băilești a fost închisă. Îmi cer eu scuze de neglijența, nepăsarea sau reaua voință locale"
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    09 Aug 2022   •   19:41

Într-o postare pe Facebook, actrița a precizat ca decizia de a închide casa pentru public îi aparține în exclusivitate, fiind proprietara clădirii.

”Anunț: “Casa memorială Amza Pellea” din Bailești a fost închisă. Proceduri administrative, iar condițiile în care funcționează nu sunt la standardele pe care memoria tatălui meu le merită! Mulțumesc tuturor celor care i-au trecut pragul.

Dacă decidenții locali sau județeni își vor manifestă interesul, ceea ce nu au făcut până acum, de a sprijini existența aceste “Case memoriale”, Casa memorială va continuă să existe, dacă nu, decizia îmi aparține în totalitate (casa fiind proprietatea mea). Nu doresc comentarii. Mai ales că majoritatea nu cunosc situația reală din teren. Mulțumesc

Anunțul este făcut pentru toți cei care, din iubire față de tata, vin din toată țara să calce pragul casei. Îmi cer eu scuze (cu toate că nu sunt deloc responsabilă) de neglijența, nepăsarea sau reaua voință locale.

Sper că situația se va remedia și că această Casă Memorială va avea destinul și atenția pe care le merită din partea decidenților locali și județeni.

Menționez că discutând cu Primăria Băilești am fost de acord (de ani buni) să cedez proprietatea cu condiția de a avea grijă de casă și de a nu-i schimba niciodată destinația. Vorbe, vorbe, promisiuni…Voi reanaliza situația și voi lua decizia optimă pentru a sluji memoria tatălui meu așa cum merită!

"Acum câțiva ani i-am găsit fotografia ce era pe panoul de onoare, în holul principal…mutată lângă WC în spate. Mi-a arătat asta un mașinist al teatrului ce avea lacrimi în ochi"

Dragă mea Oltenie, e ușor să te mândrești cu “Amza e al nostru, e mândria noastră” când nu faci aproape nimic pentru memoria lui. Există o stradă în Craiova cu numele lui? (nu la periferie cum a decis (penibil) Bucureștiul (o uliță neasfaltată )

Nu mă plâng. Nici măcar nu doresc răspuns. Nu reproșez! Memoria lui Amza este dusă mai departe de toată iubirea manifestată de oameni. Vouă, oameni buni, va mulțumesc. Prin iubirea voastră AMZA e încă viu!

Deci: Casa memorială Amza Pellea rămâne închisă. A fost un vis al meu, dacă are zile el va trăi dacă nu, nu. “Vom face altul (în altă parte) și mai trainic și mai frumos…”

Mulțumesc!

PS. Am primit propuneri din Ardeal pentru a deschide un muzeu acolo “Amza Pellea” Mulțumim. De ce nu?

Asigur pe toată lumea: Voi face tot ce pot că memoria tatălui meu să fie păstrată și promovată așa cum merită! O fac de 40 de ani de când a plecat și o voi face până voi pleca și eu la el. Va mulțumesc

PS. Acum câțiva ani i-am găsit fotografia ce era pe panoul de onoare, în holul principal…mutată lângă WC în spate. Mi-a arătat asta un mașinist al teatrului ce avea lacrimi în ochi. La insistențele mele, fotografia a fost mutată la un loc mai vizibil”, scrie Oana Pellea pe Facebook.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close