Antena 3 CNN Timp liber Fun Boc şi engleza, precum apa şi uleiul: Întrebaţi în limba română, vă rog, măcar la Guvernul României

Boc şi engleza, precum apa şi uleiul: Întrebaţi în limba română, vă rog, măcar la Guvernul României

Boc şi engleza, precum apa şi uleiul: Întrebaţi în limba română, vă rog, măcar la Guvernul României
27 Mai 2009   •   23:19

Întrebat de un jurnalist dacă va încuraja creditele ?subprime? ( neperformante, n.r.), Emil Boc a răspuns zâmbind: ?Can you speak in romanian please? Vă rog să adresaţi întrebările în limba română, măcar la Guvernul României?. ?Da, este un termen folosit în America?, a replicat, încurcat, jurnalistul. ?Bun, dacă puteţi să-l traduceţi?, a continuat Boc discuţia iscată de termenul ?subprime?. Reporterul i-a răspuns calm, traducându-i premierului întrebarea iniţială: ?Veţi încuraja acele credite neperformante din domeniul imobiliar??

?De fapt domnul Boc explica de ce, şi când vorbea în limba engleză prefera să o facă în română?, a spus Mircea Badea, la emisiunea Sinteza Zilei de miercuri, referindu-se la recenta gafă a prim-ministrului de la întâlnirea cu reprezentanţii fabricii Nokia de la Jucu. Şeful Executivului a încercat să-i impresioneze pe străini şi să poarte discuţia în limba engleză. A confundat însă gripa porcină cu cea aviară şi a folosit o expresie inexistentă în engleză: "aviara gripa".

?Adică, de fapt omul când a spus ?aviara gripa? era fidel principiilor sale de a vorbi, totuşi, în limba română chiar şi când vorbeşte cu un american?, a mai spus Mircea Badea.

Boc şi creditele ?subprime?



Emil Boc şi ?aviara gripa?


Emil Boc a mai făcut o demonstraţie de cunoştinţe ale limbii engleze, într-un interviu acordat jurnalistului James Gonzales. Prim-ministrul a vorbit atunci despre modul în care va atrage investitorii străini în România.

Emil Boc, vorbeşte în limba engleză cu jurnalistul James Gonzales







Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close