Antena 3 CNN Actualitate Media Dacian Cioloș, anunț important despre TVR

Dacian Cioloș, anunț important despre TVR

Dacian Cioloș, anunț important despre TVR
17 Feb 2016   •   15:01

Premierul Dacian Cioloș i-a asigurat pe senatori miercuri că Guvernul își va oferi colaborarea pentru identificarea unor soluții în cazul Televiziunii Române, dar a subliniat că postul public se află în subordinea Parlamentului.

"Mă bucur că acest subiect revine în atenția Parlamentului, pentru că este o instituție care este în subordinea Parlamentului. Consiliul de Administrație, care este chemat să găsească soluții la problemele care se află acolo, este numit de către Parlament. Pot să vă asigur că va exista întreaga colaborare din partea Guvernului pentru a găsi soluții, în limitele legii. (...) Chiar înainte de a intra la dezbaterea de astăzi am sugerat domnului președinte Tăriceanu să avem și această discuție pe această temă", a spus Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

Premierul a fost invitat în Senat pentru a explica solicitarea de evacuare a ANAF în cazul Antena Group, dar președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a cerut prim-ministrului ca, împreună cu Parlamentul, să găsească soluții de lungă durată pentru TVR.

"Am discutat și cu prim-ministrul înainte de începerea ședinței despre situația dramatică în care se găsește televiziunea publică. Televiziunea publică este un element esențial în peisajul audiovizual. Trebuie să găsim împreună și, vă propun domnule prim-ministru, să dăm curs și propunerii pe care ați făcut-o și propunerii făcute de președintele comisiei, Georgică Severin, să ne reunim să încercăm găsirea unei soluții nu pentru salvarea de moment a televiziunii, ci pentru a găsi o soluție de lungă durată care să permită să funcționeze un suport media care, în principiu, se consideră că reprezintă cel mai bine interesul public și dă posibilitatea autorităților să transmită mesajele către cetățeni", a spus, în plenul Senatului,Tăriceanu.

Premierul Dacian Cioloș afirma marți că situația Televiziunii Publice trebuie rezolvată printr-o decizie politică, și nu de către un guvern independent.

Întrebat cum vede situația de la TVR, după ce directorul interimar al instituției a anunțat că în viitorul apropiat nu vor mai fi bani de salarii, Cioloș a replicat: "Și Guvernul are o responsabilitate din punct de vedere al bugetului, dar Televiziunea e la Parlament. Cred că e bine să se asume niște responsabilități.(...) Decizii de genul acesta, care sunt și decizii politice, nu cred că e bine să fie luate de către un guvern independent, fără o consultare politică și fără o asumare politică".

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş TVR
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close