Antena 3 CNN Actualitate Media Televiziunea publică din Germania își cere scuze pentru că a relatat cu întârziere violurile din noaptea de Anul Nou

Televiziunea publică din Germania își cere scuze pentru că a relatat cu întârziere violurile din noaptea de Anul Nou

Televiziunea publică din Germania își cere scuze pentru că a relatat cu întârziere violurile din noaptea de Anul Nou
Sursa foto: Foto: pixabay.com
06 Ian 2016   •   14:00

Televiziunea publică germană ZDF și-a cerut scuze pentru faptul că a prezentat cu întârziere, la fel ca majoritatea marilor nume din presa națională, agresiunile sexuale asupra mai multor femei survenite în noaptea de Anul nou la Koln, scrie AFP.
 
Faptul ca jurnalul de la ora 19 de luni seara "nu a menționat măcar incidentele este o neglijență", a scris redacția, pe conturile de Facebook si Twitter.

A nu discuta acest subiect luni seara a fost "evident o judecată greșită", recunoaște ZDF, a cărei pagina de Facebook este copleșită de mesajele telespectatorilor nemultumiți: "încrederea mea în (aceasta televiziune), pentru care platesc impozite, scade din ce în ce mai mult", scrie unul dintre ei, în condițiile în care alții se miră ca ZDF "trece sub tacere de un anumit timp o serie de lucruri".

Atribuite unor "tineri aparent de origine araba", agresiunile, peste o suta, in total, au fost comise asupra femeilor in noaptea de Noul an, la Koln (vest).

Incidente similare au fost semnalate la Stuttgart (sud-vest) si Hamburg (nord).

In data de 1 ianuarie, politia din Koln a publicat un comunicat in care vorbeste de o noapte fara incidente notabile. Politia a inceput sa ofere primele elemente legate de acest caz luni, pe masura ce se acumulau plangerile victimelor, inainte ca afacerea sa capete o amploare imensa marti.

Informatiile au provocat o emotie mare, guvernul condamnand violentele si cerand, totodata, sa se evite o stigmatizare a refugiatilor. Politia vorbeste despre agresori cu aparenta "nord-africana" sau "araba".

Primaria si politia din Koln sunt si ele aspru criticate,  ministrul de Interne Thomas de Maiziere acuzand in special lipsa de actiune a fortelor de ordine in seara incidentelor.

Ecoul slab al acestor incidente in presa, inainte de ziua de marti, este si el pus in discutie. Site-ul specializat in mass-media, Meedia, a aratat ca a a fost nevoie de patru zile pentru ca afacerea sa fie "relatata de maniera exhaustiva la nivel national".

"Cand privim (presa nationala), nu exista nimic despre aceste incidente pana luni", arata Meedia.

"A fost nevoie de patru zile pentru ca marea masinarie mediatica sa se puna in miscare", acuza portalul.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close