x close

Fii alături de noi!

Televiziunea publică din Germania își cere scuze pentru că a relatat cu întârziere violurile din noaptea de Anul Nou

de A.M.P   •   06 Ian 2016   •   14:00
Televiziunea publică din Germania își cere scuze pentru că a relatat cu întârziere violurile din noaptea de Anul Nou 482
Foto: pixabay.com
Televiziunea publică germană ZDF și-a cerut scuze pentru faptul că a prezentat cu întârziere, la fel ca majoritatea marilor nume din presa națională, agresiunile sexuale asupra mai multor femei survenite în noaptea de Anul nou la Koln, scrie AFP.
 
Faptul ca jurnalul de la ora 19 de luni seara "nu a menționat măcar incidentele este o neglijență", a scris redacția, pe conturile de Facebook si Twitter.

A nu discuta acest subiect luni seara a fost "evident o judecată greșită", recunoaște ZDF, a cărei pagina de Facebook este copleșită de mesajele telespectatorilor nemultumiți: "încrederea mea în (aceasta televiziune), pentru care platesc impozite, scade din ce în ce mai mult", scrie unul dintre ei, în condițiile în care alții se miră ca ZDF "trece sub tacere de un anumit timp o serie de lucruri".

Atribuite unor "tineri aparent de origine araba", agresiunile, peste o suta, in total, au fost comise asupra femeilor in noaptea de Noul an, la Koln (vest).

Incidente similare au fost semnalate la Stuttgart (sud-vest) si Hamburg (nord).

In data de 1 ianuarie, politia din Koln a publicat un comunicat in care vorbeste de o noapte fara incidente notabile. Politia a inceput sa ofere primele elemente legate de acest caz luni, pe masura ce se acumulau plangerile victimelor, inainte ca afacerea sa capete o amploare imensa marti.

Informatiile au provocat o emotie mare, guvernul condamnand violentele si cerand, totodata, sa se evite o stigmatizare a refugiatilor. Politia vorbeste despre agresori cu aparenta "nord-africana" sau "araba".

Primaria si politia din Koln sunt si ele aspru criticate,  ministrul de Interne Thomas de Maiziere acuzand in special lipsa de actiune a fortelor de ordine in seara incidentelor.

Ecoul slab al acestor incidente in presa, inainte de ziua de marti, este si el pus in discutie. Site-ul specializat in mass-media, Meedia, a aratat ca a a fost nevoie de patru zile pentru ca afacerea sa fie "relatata de maniera exhaustiva la nivel national".

"Cand privim (presa nationala), nu exista nimic despre aceste incidente pana luni", arata Meedia.

"A fost nevoie de patru zile pentru ca marea masinarie mediatica sa se puna in miscare", acuza portalul.


În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Lovitură pentru Adrian Mutu! A pierdut 240.000 de lei

Problemele financiare se ţin lanţ de Adrian Mutu. În timp ce se află în proces pentru neplata pensiei alimentare pentru fiul său, Mario, cu fosta sa soţie, Alexandra Dinu, fotbalistul a mai primit o lovitură grea.

30 Iun 2016  •  00:22

sati