Antena 3 CNN Externe Actriţa din "Inocenţa musulmanilor" îl dă în judecată pe presupusul regizor al filmului

Actriţa din "Inocenţa musulmanilor" îl dă în judecată pe presupusul regizor al filmului

Actriţa din "Inocenţa musulmanilor" îl dă în judecată pe presupusul regizor al filmului
de M.T.    |    20 Sep 2012   •   11:47

Cindy Lee Garcia, o actriţă din controversatul film "Inocenţa musulmanilor", a decis să-l dea în judecată pe presupusul regizor al producţiei care a trezit furia lumii musulmane şi care a dat naştere la numeroase proteste violente.

Femeia a depus o plângere miercuri, la un tribunal din California, regizorul filmului fiind acuzat de fraudă, calomnie şi cauzarea de stres emoţional.

Plângerea îl vizează pe Nakoula Basseley Nakoula, un egiptean de 55 de ani din Los Angeles, care a recunoscut că a contribuit la producerea filmului şi care a stat 21 de luni după gratii, după ce, în 2010, a fost condamnat pentru fraudă bancară, scrie AFP.

Conform presei din Statele Unite, Nakoula a scris scenariul şi a regizat filmul, folosindu-se de pseudonimul Sam Bacile, înainte de a fi identificat.

„Domnul Bacile a prezentat «Inocenţa musulmanilor» ca fiind un film de aventuri despre Egiptul antic”, se arată în plângerea actriţei.

Într-un interviu acordat celor de la Reuters în urmă cu câteva zile, Garcia a spus că „totul pare ireal, nu seamănă cu nimic din ceea ce am filmat. Erau doar lucruri ciudate în film”.

Nakoula a fost interogat de poliţie vineri, înainte de a merge să se ascundă împreună cu familia sa.

De asemenea, avocatul lui Garcia a solicitat Curţii să impună proprietarilor site-ului YouTube să şteargă toate copiile filmului.

„A primit ameninţări cu moartea şi se teme pentru viaţa ei, a familei ei şi pentru siguranţa oricărei persoane asociate cu ea”, se arată într-o declaraţie a avocatului actriţei, citat de Al Jazeera.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close