Antena 3 CNN Externe Canicula face ravagii în Rusia. Un centru atomic ameninţat de incendii (VIDEO)

Canicula face ravagii în Rusia. Un centru atomic ameninţat de incendii (VIDEO)

Canicula face ravagii în Rusia. Un centru atomic ameninţat de incendii (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
04 Aug 2010   •   16:08

Canicula a cuprins mai multe state ale lumii. Cel mai afectat este Rusia, unde flăcările ameninţă un centru atomic. Caniculă este şi în Israel sau Grecia, unde s-au declanşat şi incendii de vegetaţie.
Zona centrală a Rusiei a fost afectată de un val de căldură fără precedent. Ministerul pentru situaţii de urgenţă a anunţat că s-au înregistrat 246 de focare de incendii pe o suprafaţă de 121.000 de hectare. Oficialii au trimis la est de Moscova forţe suplimentare care să lupte cu incendiile care ameninţă unul dintre centrele de cercetari atomice. Autorităţile au dat de înţeles că, în anumite localităţi, flăcările au scăpat de sub control.
Potrivit meteorologilor, temperaturile din Rusia  vor continua să crească până la 40 de grade Celsius.
Şi în Finlanda sunt probleme. Luna iulie a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată iar specialiştii spun că de vină ar fi valul de căldură venit din Rusia.
O altă ţară care luptă cu flăcările este Grecia.  400 de turişti de pe insula elenă Samos au fost evacuaţi, din cauza incendiilor de vegetaţie care s-au extins din cauza vântului puternic. 200 de pompieri şi voluntari au fost trimişi în regiune şi au reuşit să controleze incendiile.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close