Antena 3 CNN Externe Ce plănuiau să facă fraţii Tsarnaev după atentatul din Boston

Ce plănuiau să facă fraţii Tsarnaev după atentatul din Boston

Ce plănuiau să facă fraţii Tsarnaev după atentatul din Boston
25 Apr 2013   •   08:07

Cei doi suspecţi în atentatul din Boston intenţionau să se ducă la New York să "petreacă", atunci când au fost urmăriţi, săptămâna trecută. Declaraţia a fost făcută de şeful poliţiei din New York, Ray Kelly.

"Informaţia pe care noi am primit-o era despre o petrecere" la New York, a declarat Kelly pentru presă, evocând ceea ce Djohar Ţarnaev le-ar fi spus anchetatorilor.

Fraţii Ţarnaev au vorbit despre "Manhattan" şi în autoturismul pe care l-au furat joia trecută, sub ameninţarea unei arme, relatează AFP.

Proprietarul maşinii a reuşit să fugă când fraţii s-au oprit la o benzinărie şi le-a povestit anchetatorilor ce a auzit.

Tamerlan şi Djohar Ţarnaev "vorbeau în rusă sau cecenă, o limbă pe care şoferul nu o înţelegea. Însă crede că a auzit cuvântul "Manhattan" în conversaţia lor.

Potrivit The Boston Globe, proprietarul autoturismului a povestit poliţiei că cel mai mare dintre fraţi l-a ameninţat cu arma spunându-i "tocmai am omorât un poliţist. Am aruncat în aer maratonul şi acum plecăm spre New York. Aşa că nu te pune cu noi".

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close