Antena 3 CNN Externe China. Fiecare familie dintr-un sat are o casă luxoasă, un "bolid" la poartă şi haine gratis

China. Fiecare familie dintr-un sat are o casă luxoasă, un "bolid" la poartă şi haine gratis

China. Fiecare familie dintr-un sat are o casă luxoasă, un "bolid" la poartă şi haine gratis
Sursa foto: Foto: Jonathan Watts/Guardian.co.uk
18 Noi 2010   •   21:01

Ştiaţi că există un sat în care fiecare familie are o casă luxoasă, cel puţin un bolid la poartă, iar hainele sunt gratis? Localitatea se numeşte Huaxi, şi este în estul Chinei. Locuitorilor de aici nu le mai lipseşte decât o flotă aeriană. Aşa că vor da 150 de milioane de dolari ca să cumpere 20 de avioane.

Cerul din Huaxi este cerul Partidului Comunist. Iar pământul din Huaxi este pământul socialismului. Sunt primele două versuri ale imnului acestui sat. Şi, totodată, secretul dezvoltării lui extraordinare. Cel puţin aşa cred cei 1500 de locuitori.

Pe vremea aceea, Huaxi era la fel ca orice sat tradiţional chinez. Casele erau foarte mici, făcute din cărămizi ieftine şi alte materiale de proastă calitate. Acum vezi numai vile moderne şi frumoase.

 


Veniturile anuale ale satului - un milion şi jumtate de dolari - vin în primul rând din industria fierului şi oţelului. Iar afacerile merg atât de bine încât hainele şi uleiul de bucătărie sunt gratis. Pentru şcoală şi serviciile medicale nu se plăteşte nimic. Iar fiecare locuitor are dreptul la o casă de cel puţin 150 de mii de dolari şi la o maşină de lux. Singurele condiţii sunt să nu părăsească niciodată satul şi să muncească în 7 zile din 7.

Faptul că muncim în fiecare zi nu este o problemă pentru noi. Dacă am ceva important de făcut pot să mă învoiesc. Avem şi zile libere din când în când.

În curând locuitorii din Huaxi vor putea munci, în fiecare zi, în aviaţie. Cel mai bogat sat din China îşi cumpără flotă aeriană. În total, 20 de avioane, care vor fi folosite pentru turism şi antrenamentul piloţilor. Guvernul de la Beijing a anunţat, de curând, că va deschide spaţiul aerian de joasă altitudine pentru zboruri private. Iar cei din Huaxi aşteaptă, probabil, momentul în care fiecare dintre ei va avea dreptul la un avion personal.

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close