Antena 3 CNN Externe Declaraţia Germaniei în faţa NATO: "NU suntem pregătiţi. Suntem în urmă cu obiectivele"

Declaraţia Germaniei în faţa NATO: "NU suntem pregătiţi. Suntem în urmă cu obiectivele"

Declaraţia Germaniei în faţa NATO: "NU suntem pregătiţi. Suntem în urmă cu obiectivele"
de O.P.    |    29 Sep 2014   •   07:15

Armata germană nu poate în prezent să-şi îndeplinească toate angajamentele luate faţă de NATO din cauza unor probleme legate de echipare, a afirmat duminică ministrul Apărării, într-un interviu pentru Bild am Sonntag, relatează AFP.

Potrivit ministrului Ursula von der Leyen, Bundeswehr-ul este în măsură să facă faţă atât solicitărilor legate de operaţiunile în curs, cât şi crizelor pe termen scurt, dar, "în ceea ce priveşte sistemele aeropurtate, suntem, la ora actuală, sub obiectivele anunţate în urmă cu un an cu privire la ceea ce putem pune la dispoziţia NATO în termen de 180 de zile, în caz de urgenţă".

Deficienţele în aprovizionarea cu piese de schimb pentru avioane, dar şi penele care afectează elicopterele Marinei sunt cauza acestei insuficienţe, a explicat ea.

Săptămâna trecută, militari germani mobilizaţi pentru instruirea unor combatanţi kurzi au sosit în nordul Irakului cu o întârziere de câteva zile din cauza unor probleme tehnice la aparatele de transport ale Luftwaffe.

Presa germană a relatat în ultimele zile asupra unor deficienţe tehnice care ar afecta elicopeterele, avioanele de luptă şi vehiculele blindate ale armatei germane.

Ursula von der Leyen, aflată în cursul săptămânii trecute în vizită în nordul Irakului, a explicat că atenţia a fost dată echipamentelor utilizate în marile operaţiuni, a căror stare este, potrivit ei, "foarte bună", în timp ce mentenanţa stocurilor rămase în Germania a fost lăsată pe planul doi.

×
Subiecte în articol: Germania NATO
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close