Antena 3 CNN Externe Explozie la Bagdad, în momentul deschiderii summitului arab. Liderul sirian nu a fost primit la reuniune

Explozie la Bagdad, în momentul deschiderii summitului arab. Liderul sirian nu a fost primit la reuniune

Explozie la Bagdad, în momentul deschiderii summitului arab. Liderul sirian nu a fost primit la reuniune
Sursa foto: Foto: mideast.foreignpolicy.com
29 Mar 2012   •   15:40

O explozie s-a produs joi după-amiază în apropierea ambasadei Iranului din Bagdad în momentul deschiderii summitului liderilor arabi, primul din Irak din ultimii 22 ani, relatează AFP.
   
"Este un obuz de mortier care a căzut în apropiere de ambasada Iranului, spărgând geamurile dar fără a provoca victime", a declarat un ofiţer de poliţie. Această ambasadă se află la câteva sute de kilometri de Zona Verde, sector ultraprotejat unde se desfăşoară summitul.
   
Adepţii jihadului au făcut apel pe site-ul lor în urmă cu două zile "la un atac asupra cartierului general al summitului arab".
   
Summitul a început la Palatul Republican prin recitarea unor Sura din Coran. Nouă dintre cei 21 de şefi de stat arabi care participă la reuniune, cu excepţia celui sirian, au ajuns deja în capitala irakiană.
   
Discursul de deschidere a fost rostit de preşedintele Consiliului Naţional de Tranziţie libian (CNT), Mustafa Abdeljalil, a cărui ţară asigură preşedinţa rotativă a Ligii.
      
Această reuniune, care oficializează revenirea Irakului în familia arabă, este marcată de venirea istorică a emirului Kuwaitului, la peste 20 de ani de la invadarea ţării de către trupele lui Saddam Hussein, dictator executat la sfârşitul lui 2006.
   
Ei trebuie în special să îşi exprime sprijinul pentru poporul sirian fără a cere totuşi plecarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad pe care nu l-au primit însă la reuniune.


×
Subiecte în articol: Bagdad Irak
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close