Antena 3 CNN Externe Inundaţii în Bulgaria: 14 persoane au murit, printre care doi copii

Inundaţii în Bulgaria: 14 persoane au murit, printre care doi copii

Inundaţii în Bulgaria: 14 persoane au murit, printre care doi copii
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    21 Iun 2014   •   22:13

Luni va fi zi de doliu naţional în Bulgaria în memoria victimelor inundaţiilor violente care au lovit ţara în ultimele zile. 14 oameni, printre care şi doi copii, au fost ucişi de viiturile care au distrus mai multe oraşe din estul ţării. Cea mai afectată este Varna, cel mai mare oraş bulgăresc de la Marea Neagră, a cărui periferie se află sub ape.

În centrul şi nord-estul Bulgariei a fost decretată stare de urgenţă. Autorităţile îi roagă pe oameni să nu călătorească spre aceste zone decât dacă este neapărat necesar.

Porţiunile mai joase din oraşul Varna au fost complet inundate, iar oamenii au fugit neputincioşi din calea apelor, care le-au distrus locuinţele.

Într-unul din cartierele oraşului Varna situaţia este foarte gravă. Autorităţile spun că pagubele sunt imense, dar că nu vor avea o cifră exactă până săptămâna viitoare.

În staţiunea Albena, freventată de mulţi români, mai multe hoteluri au fost inundate. Armata bulgară a intervenit pentru evacuarea turiştilor chiar şi cu elicoptere.

Situaţia este deosebit de gravă şi în oraşul Dobrici.

Luni, în Bulgaria va fi decretată zi de doliu naţional. Comisarul European pentru cooperare internaţională va veni la Sofia pentru a stabili cu autorităţile bulgare un posbil plan de ajutor internaţional.

Aveţi, mai jos, numerele de telefon necesare în vederea gestionării apelurilor situaţiei turiştilor romăni din Albena, Bulgaria.

TelVerde A.N.T.0800868282 sau 021.313.00.08

00359879440758 - telefonul de urgenţe al Ambasadei României la Sofia


×
Subiecte în articol: inundatii Bulgaria
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close