Antena 3 CNN Externe Masacrul din Gaza va înceta. Anunţul surpriză făcut de ambele părţi, seara trecută

Masacrul din Gaza va înceta. Anunţul surpriză făcut de ambele părţi, seara trecută

Masacrul din Gaza va înceta. Anunţul surpriză făcut de ambele părţi, seara trecută
de O.P.    |    01 Aug 2014   •   07:21

Israel şi Hamas au convenit asupra unei încetări a focului de 72 de ore în Fâşia Gaza, teatrul unei ofensive militare israeliene îndepând cu 8 iulie, a anunţat vineri dimineaţa secretarul de Stat american, John Kerry, aflat într-o vizită la New Delhi, relatează AFP.

Negociatori israelieni şi palestinieni se vor întâlni vineri, în Egipt, pentru a iniţia discuţii după intrarea în vigoare a unui armistiţiu de încetare a focului în Fâşia Gaza, a anunţat un oficial american, citat de AFP.

Acest oficial, care îl însoţeşte pe secretarul de Stat american John Kerry, aflat într-o vizită la New Delhi, a precizat că Frank Lowenstein, trimisul american pentru Orientul Mijlociu se va deplasa vineri la Cairo, pentru a participa la aceste negocieri.

De asemenea, un oficial palestinian de la Gaza a declarat că o delegaţie de negociatori palestinieni se va deplasa vineri dimineaţă la Cairo, "pentru a discuta despre un armistiţiu şi despre cererile facţiunilor palestiniene".

Egiptul, la rândul său, a anunţat că invită delegaţii ale israelienilor şi palestinienilor la negocieri.

Potrivit lui Kerry, cele două părţi vor înceta ostilităţile vineri, la ora locală 8.00 (8.00, ora României), iar la Cairo vor începe negocieri între israelieni şi palestinieni.

"Această încetare a focului este foarte importantă, în scopul de a oferi civililor inocenţi un răgaz pentru a se aproviziona cu cele necesare", a declarat Kerry.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close