Antena 3 CNN Externe Meteorologii britanici anunţă o nouă eră glaciară, la nivel redus

Meteorologii britanici anunţă o nouă eră glaciară, la nivel redus

Meteorologii britanici anunţă o nouă eră glaciară, la nivel redus
Sursa foto: Foto: astaibuna.wordpress.com
11 Oct 2011   •   21:16

Frigul a ucis trei români în ultimele 24 de ore, iar medicii spun că se mai aşteaptă la astfel de cazuri. Iarna şi-a arătat deja colţii în mai multe oraşe din ţară, unde termometrele s-au întrecut în grade cu minus. Totuşi suntem mai norocoşi decât europenii din nordul continentului. O prognoză meteo din Marea Britanie vorbeşte chiar despre o nouă eră glaciară, la scară mai redusă.

Noaptea trecută a fost cea mai friguroasă din această toamnă. S-au înregistrat minus 5 grade la Joseni şi Miercurea Ciuc, minus 3 la Topliţa şi minus două la Întorsura Buzăului. În timp ce stratul de zăpadă a ajuns la munte, la 27 de centimetri, la Bâlea Lac.

Temperaturile cu minus din ultimile zile, venite după o lungă perioadă călduroasă, pot fi letale pentru  bolnavii cronici. O femeie de 63 de ani şi un bărbat de 50 de ani au murit la Galaţi. Un alt bărbat a fost răpus la Botoşani.

 


Vremea va fi cu adevărat nemiloasă însă în nordul Europei. O spun englezii care se aşteaptă ca, în această iarnă, recordul de anul trecut, de minus 20 de grade Celsius să fie depăşit. Un blogger pasionat de prognozele meteo care a preluat analiza britanicilor a vorbit chiar de o nouă era glaciară la nivel mai redus. Specialiştii însă, nu-i dau dreptate şi spun că meteorologii englezi făceau referire la alt fenomen.

În schimb, în zona polului nord, s-a format o gaură cu un diametru de 20 de kilometri în stratul de ozon. Pe acolo, pătrund curenţi veniţi din straturile superioare ale atmosferei care răcesc aerul din nordul Europei şi nordul Statelor Unite. Specialiştii români spun că noi n-avem de ce să ne facem probleme. Aerul rece nu va ajunge şi la noi.

Prognoza pentru lunile următoare este un normală. Din noiembrie, încep ploile şi în decembrie va fi ger, dar nu să crape pietrele.



×
Subiecte în articol: meteorologi iarnă
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close