Antena 3 CNN Externe REACŢIA Ucrainei după ce un militar a fost UCIS în Crimeea, într-un atac ARMAT asupra unei unităţi militare

REACŢIA Ucrainei după ce un militar a fost UCIS în Crimeea, într-un atac ARMAT asupra unei unităţi militare

REACŢIA Ucrainei după ce un militar a fost UCIS în Crimeea, într-un atac ARMAT asupra unei unităţi militare
Sursa foto: Foto: the-news-daily.com
18 Mar 2014   •   23:50
UPDATE 23.47 -  Un atac armat la Simferopol, capitala Crimeei, s-a soldat marţi cu doi morţi, un militar ucrainean şi un membru al "forţelor de autoapărare" proruse, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale, citată de agenţia de presă Interfax-Ukraine, relatează AFP..
   
Alţi doi bărbaţi, un militar ucrainean şi un paramilitar prorus au fost răniţi, a declarat purtătoarea de cuvânt, Olga Kondrahova.
   
Versiunea pe care a prezentat-o purtătoare de cuvânt diferă de cea a Ministerului ucrainean al Apărării, care a anunţat un mort şi doi militari răniţi.

UPDATE 21.20 -
Potrivit ministerului, elevul-ofiţer S. Kakurin a fost ucis cu un glonţ în inimă, într-un asalt asupra unităţii din care făcea parte, la Simferopol. Căpitanul V. Fedun a fost rănit la nivelul gâtului şi unui braţ, iar un al treilea militar a fost rănit la nivelul capului şi unui picior cu lovituri de baston.
   
"Agresorii, purtând uniforma militarilor ruşi, erau înarmaţi cu puşti automate şi o puşcă dotată cu lunetă", se arată în comunicat.
   
Până în prezent militarii ucraineni erau somaţi "să nu răspundă provocărilor" forţelor ruse care ocupă Crimeea de peste două săptămâni.

"Preşedintele (rus Vladimir) Putin este responsabil personal pentru sângele vărsat al militarilor ucraineni", a declarat preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov.

UPDATE 20.05 - Militarii ucraineni din Crimeea au fost autorizaţi marţi să utilizeze armele, în urma unui atac asupra unei unităţi, la Simferopol, în care a fost ucis un militar, a anunţat Ministerul Apărării
, informează AFP.
   
"Pentru protejarea vieţilor soldaţilor noştri, unităţile militare ucrainene din Crimeea au fost autorizate să utilizeze armele", anunţă ministerul într-un comunicat.

UPDATE 19.00-
Conflictul cu Rusia, în Crimeea, intră într-o fază militară, în urma unor tiruri asupra unor militari ucraineni, a apreciat marţi premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, scrie AFP.

"Conflictul trece de la o fază politică la o fază militară", a declarat Iaţeniuk.
   
"Astăzi trupele ruse au început să tragă asupra militarilor noştri. Este o crimă de război", a spus premierul Ucrainei.


UPDATE: 18.45 -
Un militar ucrainean a fost ucis marţi, într-o tentativă de luare cu asalt a unei unităţi militare din Simferopol, capitala provinciei Crimeea, ocupată de trupe ruse, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării în Crimeea pentru AFP.
   
"În asaltul asupra unei baze, la Simferopol, un militar ucrainean a decedat după ce a fost rănit la nivelul gâtului. Alt militar a fost rănit", a declarat Vladislav Seleznev.


Ştire iniţială 17.30

Un ofiţer ucrainean a fost rănit prin împuşcare la Simferopol, într-o tentativă de luare cu asalt a unei bazei militare din capitala Crimeei, ocupată de trupe ruse, a declarat marţi comandantul Marinei ucrainene Serghii Gaiduk, informează AFP.
   
"Tentative de luare cu asalt a unităţilor militare, cu armele, s-au multiplicat în aceste zile. Într-un atac împotriva unei baze de la Simferopol, un ofiţer ucrainean a fost rănit prin împuşcare la nivelul unui picior", a declarat Gaiduk într-o întâlnire cu preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov şi premierul Arseni iaţeniuk.
   
El nu a precizat când a avut loc acest atac şi nici numărul unităţii militare vizate.

La Simferopol, un fotograf AFP a văzut aproximativ zece persoane înarmate pătrunzând într-o bază ucraineană încercuită de către forţe proruse. O rafală de armă automată s-a auzit imediat după aceea, în interiorul bazei. Două ambulanţe au sosit la faţa locului, dar fotograful nu a putut să se apropie de intrarea în bază.
   
Potrivit lui Serghii Gaiduk, 38 de baze militare ucrainene sunt blocate în prezent de către forţe ruse în Crimeea, care a fost alipită de facto Rusiei marţi.
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close