Antena 3 CNN Externe Operaţiunile militare contra teroriştilor ISIS au costat până acum 424 milioane de dolari

Operaţiunile militare contra teroriştilor ISIS au costat până acum 424 milioane de dolari

Operaţiunile militare contra teroriştilor ISIS au costat până acum 424 milioane de dolari
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    22 Oct 2014   •   12:51
Statele Unite ale Americii şi ţările membre ale coaliţiei au cheltuit până în prezent 424 milioane de dolari, pentru a lupta împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic în Irak şi Siria (ISIS), a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, amiralul John Kirby.
 
"Am cheltuit circa 424 milioane de dolari de la începutul operaţiunii lansate pe 8 august", a afirmat Kirby. Astfel, a precizat el, costul operaţiunii se ridică la 7,6 milioane de dolari pe zi, informează RIA Novosti, potrivit Agerpres.
 
De la începutul campaniei militare, Statele Unite şi aliaţii săi au lansat în total peste 300 de raiduri aeriene împotriva jihadiştilor SI, dintre care peste 230 în Irak şi 76 în Siria.
 
Organizaţia Stat Islamic luptă împotriva guvernului sirian din 2012, însă şi-a extins atacurile în iunie 2014 şi în Irak, cucerind teritorii întinse în ambele ţări şi proclamând un califat islamic pe teritoriile aflate sub controlul său.
 
Coaliţia internaţională condusă de Statele Unite desfăşoară în prezent o operaţiune militară prin lansarea de lovituri aeriene împotriva ţintelor SI în Irak şi Siria.
 

×
Subiecte în articol: ISIS
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close