Antena 3 CNN Externe Peste 2.000 de militari, la unul dintre cele mai importante exerciţii NATO. Antena 3, singura televiziune din România invitată la eveniment

Peste 2.000 de militari, la unul dintre cele mai importante exerciţii NATO. Antena 3, singura televiziune din România invitată la eveniment

Peste 2.000 de militari, la unul dintre cele mai importante exerciţii NATO. Antena 3, singura televiziune din România invitată la eveniment
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    20 Iun 2015   •   10:58

Peste 2000 de militari din nouă state membre au fost angrenaţi în unul dintre cele mai mari exercitii NATO, numit Noble Jump. Noble Jump face parte din cadrul unor manevre de amploare pe care Alianţa Nord-Atlantică le organizează pe flancul său de est, cu scopul de a le oferi asigurări statelor membre estice îngrijorate de acţiunile ostile ale Rusiei în Ucraina.

Exerciţiul a testat pentru prima dată forţa de reacţie rapidă a NATO - Spearhead force, supranumită "vârf de lance" în limba română.

Antena 3 a fost singura televiziune din România invitată la acest eveniment. 
 
Exerciţiul a fost supervizat de Secretarul General al NATO şi de Comandantul Suprem al forţelor militare NATO.
 
Exerciţiul, la care au participat 440 de vehicule şi 17 aeronave, a fost unul fără precedent. Cei peste 2000 de militari au folosit o cantitate uriaşă de muniţii - nu mai puţin de 100 de containere.
 
Scenariul exerciţiului este unul clasic - inamicul a intrat pe teritoriul NATO. Atacatorii şi-au improvizat o bază militară şi au continuat atacul. Primele trupe NATO trimise să blocheze înaintarea adversarilor sunt cele terestre. 
 
După 90 de minute de foc continuu, trupele NATO reuşesc să îşi apere teritoriul. Exerciţiul s-a desfăşurat sub atenta observaţie a secretarului general NATO şi a comandantului suprem al forţelor militare NATO. 
 
La exerciţiul din Polonia a participat, ca observator, şi o delegaţie românească. 
 

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close