Antena 3 CNN Externe Prima zi a Summitului G8. Peste 8.000 de poliţişti asigură paza celor mai puternici oameni ai lumii

Prima zi a Summitului G8. Peste 8.000 de poliţişti asigură paza celor mai puternici oameni ai lumii

Prima zi a Summitului G8. Peste 8.000 de poliţişti asigură paza celor mai puternici oameni ai lumii
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    17 Iun 2013   •   13:28

Astăzi este prima zi a Summitului G8 din Irlanda de Nord, întâlnire pe agenda căreia se află subiecte precum situaţia din Siria, criza financiară şi eliminarea barierelor economice dintre uniunea Europeană şi Statele Unite.

Grupul principalelor ţări industrializate din lume se reuneşte într-un complex hotelier de lux, în mijlocul naturii. Peste 8.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura paza celor mai puternici oameni ai lumii.

 
Problema siriană este una dintre principalele teme de discuţie la Summitul G8. Cu o zi înainte de reuniune, premierul Marii Britanii a declarat după întâlnirea cu Vladimir Putin că războiul civil din Siria trebuie să fie oprit cu orice preţ. 
 
Atât premierul britanic, cât şi preşedintele rus vor discuta separat cu Barack Obama, care a declarat că Statele Unite vor furniza arme rebelilor sirieni.
 
Şi pentru a se asigura că discuţiile se vor desfăşura în linişte, peste 8.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru Summitul G8 de anul acesta.
 
Costurile măsurilor de securitate se ridică la 50 de milioane de lire sterline. Autorităţile vor să evite eventuale incidente în timpul summitului, mai ales că zilele trecute câteva zeci de oameni au fost arestaţi în urma unui protest anti-capitalist.






 

×
Subiecte în articol: summit G8 summit
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close