Antena 3 CNN Externe Record de vizitatori la World Expo 2010 - aproximativ 70 de milioane

Record de vizitatori la World Expo 2010 - aproximativ 70 de milioane

Record de vizitatori la World Expo 2010 - aproximativ 70 de milioane
Sursa foto: Foto: Antena 3
31 Oct 2010   •   13:22

World Expo 2010 îşi închide, duminică, porţile în China. Aşa cum se preconiza, evenimentul a bătut toate recordurile. A fost cea mai mare, mai scumpă şi mai vizitată expoziţie organizată vreodată. Potrivit cifrelor oficiale, aproximativ 70 de milioane de oameni au venit să vadă pavilioanele celor 190 de ţări care au participat la eveniment.

În ultimele zile ale expoziţiei, tot mai mulţi oameni s-au înghesuit să viziteze pavilioanele de la Shanghai.

În cele şase luni ale evenimentului, aproximativ 70 de milioane de oameni au vizitat World Expo 2010. Cifra a depăşit recordul stabilit în 1970 de expoziţia din oraşul japonez Osaka la care au venit 64 de milioane de oameni. Potrivit datelor oficiale, în cea mai aglomerată zi din luna octombrie expoziţia a fost vizitată de peste un milion de oameni .

Expoziţia de la Shanghai le-a oferit vizitatorilor şi mult divertisment. Cele mai apreciate au fost meciurile de fotbal organizate în pavilionul Africii de Sud sau un simultator de skydiving în pavilionul Letoniei.

La expoziţia de la Shanghai, România a fost prezentă cu un pavilion în formă de măr verde. Următoarea ediţie a World Expo va avea loc la Milano în 2015.

×
Subiecte în articol: vizitatori record China eveniment
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close