Antena 3 CNN Externe Republica Moldova, între Uniunea Europeană şi Vladimir Putin

Republica Moldova, între Uniunea Europeană şi Vladimir Putin

Republica Moldova, între Uniunea Europeană şi Vladimir Putin
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Noi 2014   •   18:40
Este o zi mare si pentru vecinii nostri din Republica Moldova, care au maine alegeri parlamentare. Aceste alegeri sunt considerate cele mai importante de la obţinerea independenţei ţării. 
 
Prin votul lor, alegătorii din Republica Moldova vor decide practic încotro se va indepta tara lor de acum înainte: spre Uniunea Europeana sau spre Rusia
 
Lupta este foarte stransa
 
În ultima zi a campaniei electorale, Premierul Moldovean Iurie Leancă a postat pe Internet un clip în care el cântă o melodie proeuropeană. Apropierea de Uniunea Europeană e principala temă de campanie a formaţiunii din care premierul face parte, Partidul Liberal Democrat din Moldova, cotat cu 18% în ultimele sondaje. 
 
Proeuropene sunt şi celelalte 2 partide din actuala coaliţie de guvernare, Partidul Liberal şi Partidul Democrat. De cealaltă parte Partidul Comunist, aflat pe primul loc în sondaje, cu 20%, vrea prietenie cu Rusia.
 
Tot pe cartea Rusiei a jucat şi Partidul Patria, condus de omul de afaceri Renato Usatîi, de care acum mai amintesc însă doar afişele electorale de pe străzi. Formaţiunea a fost exclusă din alegeri după ce, pe Internet, a apărut o înregistrare în care liderul Usatîi spunea că e finanţat de serviciile secrete ruseşti. De altfel, liderii proeuropeni susţin că Rusia s-a implicat masiv în această campanie electorală.
 
Miza mare a alegerilor a divizat şi electoratul.
 
19 formaţiuni şi 4 candidaţi independenţi sunt în cursa electorală pentru alegerea celor 101 membri ai Parlamentului Moldovei. Scrutinul va începe duminică, la ora 07.00 şi se va încheia la ora 21.00.
 

×
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close